Impulskjøp ble drømmebolig

Paret grep sjansen da tomten var til salgs. Impulskjøpet endte med et arkitekttegnet hus over syv plan.

Enebolig i to moduler
© Ragnar Hartvig

Store vindusflater på begge sider siler dagslyset inn i huset. Utvendig er det nesten helt vedlikeholdsfritt med mur og upigmentert royalkledning. Trappen er hjertet i huset, og kan ses både fra innsiden og utsiden.

Myke kontraster
© Ragnar Hartvig

Glasset gir et moderne uttrykk og skaper en større romfølelse, samtidig som heltre eik på de fleste gulvene og trappen er med på å gi en lun og varm følelse. Tapetet er fra Elitis, bordet er fra Bolia, og stolen Space produseres av Fritz Hansen.

Trapp som midtpunkt
© Ragnar Hartvig

Stue og kjøkken henvender seg til hverandre, og i det åpne allrommet flommer det inn med dagslys. Trappen er hjertet i huset og de stilrene omgivelsene er med på å fremheve de håndverksmessige detaljene. Trappen er produsert av Hafrsfjord Tre og glassleverandør Aadnesen Glass. Trappetrinnene, gelender og vanger er i heltre oljet eik. Glasset er uten bly for å unngå grønnskjær på de hvite veggene.

Stort kjøkken
© Ragnar Hartvig

På det lyse kjøkkenet kan paret nyte koselige middager sammen med gode venner og familie. Kjøkkenet er delikat i hvitt, med enkelte forsiktige fargeklatter som gir liv. Lampen Le Klint 172 er designet av Poul Christiansen, og de klassiske syverstolene er designet av Arne Jacobsen. Spisebordet Silje er fra Tonning. Bildet er laget av Ingri Egeberg og er en bryllupsgave fra gode venner.

Benkeplate på seks meter
© Ragnar Hartvig

Innredningen er fra Biga, og ble valgt fordi de kunne levere en benkeplate på seks meter i ett stykke.

Stuefølelse på kjøkkenet
© Ragnar Hartvig

Kjøkkenet er holdt enkelt og lyst for å gli nøytralt inn i stuedelen. Kjøkkenbordet er fra Ikea, og stolene er designet av danske Verner Panton

Glassdør gir mer lys
© Ragnar Hartvig

Glassdøren er et arkitektonisk element i interiøret, og fungerer som et ekstra vindu i måten den reflekterer omgivelsene ute på. Knaggrekken Hang it all er designet av Charles & Ray Eames og gir liv til de rene flatene i entreen. Treverket er brukt bevisst for å tilføre mykhet til de rene og harde flatene. Skyvedøren i glass er kjøpt hos Aadnesen Glass på Sandnes. Stolen Stockholm er fra Ikea.

Heltre eik på badet
© Ragnar Hartvig

Paret har valgt å holde seg til en tresort, også innredningen på badet er i heltre eik. Det gir den helheten de ønsket seg i interiøret. Innredningen er fra Biga, armaturen er fra Alessi. Toalettet er fra Pozzi Ginori.

Helhvitt bad
© Ragnar Hartvig

Badekaret Terra er fra Porsgrund og armaturen er fra Alessi.

Enkelt og delikat
© Ragnar Hartvig

Vinduene er plassert slik at oppholdsrommene får mest mulig lys og utsikt. Skinnpuffen er fra Nordal, og er kjøpt hos Villa Rosa. Skjenken er fra Living, og lampen er fra Kartell.

Svalt soverom
© Ragnar Hartvig

Soverommet er delikat og enkelt innredet. Nattbordet er fra Bolia.