Slik unngår du innbrudd når du er på ferie

Mørklagte hjem og ingen tegn til liv. Innbruddstyver ser etter spesifikke ting når de velger seg ut et mål. Her får du tips til hvordan du trygt kan reise på ferie, uten å måtte bekymre deg for ubudne gjester.

Sommeren er rett rundt hjørnet og det er straks tid for ferie og helgeturer over hele landet. Det kan gjøre både hjemmet ditt og tingene dine utsatt for tyver som lusker rundt i boligstrøkene om sommeren.

Men hvordan kan man sikre seg mot innbrudd, slik at man unngår ubudne gjester når man er bortreist? Her har vi samlet tre av våre beste råd, som gjør det litt vanskeligere for tyvene å finne ut om du er hjemme eller ikke.

Forlat hjemmet (litt) rotete

Selv om det er deilig å komme tilbake til et rent og ryddig hjem, der alt er i den skjønneste orden, kan det faktisk være en god idé å la det være litt rotete før du reiser – både ute og inne.

La for eksempel noe oppvask stå igjen på kjøkkenbenken eller på spisebordet, eller sett noen av barnas leker midt ute på stuegulvet. Unngå også å dekk til hagemøblene på terrassen og la noe av hagedingsene dine ligge synlig fremme. På den måten kan du skape små livstegn, slik at tyvene tror du er hjemme.

Gjør det hyggelig i hagen, og vanskelig for innbruddstyvene å skjønne om du er hjemme eller ikke, med de lekre vegglampene Impress fra Philips Hue.

© Signify

Med Lily-spots fra Philips Hue kan du lyse opp trærne dine og inngangspartiet ditt – og samtidig lure tyvene til å tro at det er noen hjemme.

© Signify