Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Slik unngår du innbrudd når du er på ferie

Annonsørinnhold Mørklagte hjem og ingen tegn til liv. Innbruddstyver ser etter spesifikke ting når de velger seg ut et mål. Her får du tips til hvordan du trygt kan reise på ferie, uten å måtte bekymre deg for ubudne gjester.

Sommeren er rett rundt hjørnet og det er straks tid for ferie og helgeturer over hele landet. Det kan gjøre både hjemmet ditt og tingene dine utsatt for tyver som lusker rundt i boligstrøkene om sommeren.

Men hvordan kan man sikre seg mot innbrudd, slik at man unngår ubudne gjester når man er bortreist? Her har vi samlet tre av våre beste råd, som gjør det litt vanskeligere for tyvene å finne ut om du er hjemme eller ikke.

Forlat hjemmet (litt) rotete

Selv om det er deilig å komme tilbake til et rent og ryddig hjem, der alt er i den skjønneste orden, kan det faktisk være en god idé å la det være litt rotete før du reiser – både ute og inne.

La for eksempel noe oppvask stå igjen på kjøkkenbenken eller på spisebordet, eller sett noen av barnas leker midt ute på stuegulvet. Unngå også å dekk til hagemøblene på terrassen og la noe av hagedingsene dine ligge synlig fremme. På den måten kan du skape små livstegn, slik at tyvene tror du er hjemme.

© Signify - Gjør det hyggelig i hagen, og vanskelig for innbruddstyvene å skjønne om du er hjemme eller ikke, med de lekre vegglampene Impress fra Philips Hue.

Bruk smart lys med tids innstilling

Intelligent belysning er en flott investering til hjemmet og hagen din. Med ulike funksjoner og farger kan du skape akkurat den stemningen du ønsker, og det kan også være ganske smart når du er på sommerferie eller helgetur.

Med smart utendørsbelysning kan du stille inn lampene, slik at de slås på og skrus av på bestemte tidspunkter i løpet av dagen. På den måten kan du sikre deg livstegn i boligen når du ikke er hjemme. Skru for eksempel lysene på når solen går ned eller hold lampene i hagen påslått igjennom hele natten, slik at tyvene tror du er hjemme.

© Signify - Med Lily-spots fra Philips Hue kan du lyse opp trærne dine og inngangspartiet ditt – og samtidig lure tyvene til å tro at det er noen hjemme.

Ikke legg ut bilder av verdifulle gjenstander

Vi vet at det er fristende å legge ut et bilde av den nye vasen din eller et lekkert møbel. Likevel bør du være bevisst på det du publiserer på sosiale medier – utspekulerte tyver bruker nemlig medier som Instagram for å søke seg frem til nytt tyvgods.

Derfor bør du unngå å legge ut bilder der man lett kan spore hvor du bor og hvilke verdigjenstander som finnes i hjemmet ditt. Du skal selvfølgelig få vise frem det lekre hjemmet ditt, men et smart triks er å la for eksempel verdifull kunst og andre gjenstander av høy verdi utebli på bildene.

Relaterte artikler