Christine Callsen har selv utformet kjøkkenet i samarbeid med snekkere, hvor profilerte fronter skaper en landlig og avslappet atmosfære. Spisebordet i svartrøkt eik rommer hele 16 gjester, mens spisestoler i blå velur gir en fin tyngde mot de ellers lyse gråtonene. Arctic Pear-lysekronen fra Ochre og de stramme takspottene fra Flos oppsummerer den fine miksen av klassisk og moderne.
Totalrenovert drømmehjem
Christine Callsen var klar for å flytte inn i den gule mursteinvillaen fra 1930-tallet allerede ved den store, svartlakkerte inngangsdøren.
– Vi så muligheten for å lage hjemmet vi ønsket oss helt fra bunnen av. Alt måtte fikses på, bortsett fra de ytre veggene – og hoveddøren, selvsagt, smiler Christine.
Hun bor i dag i villaen sammen med ektemannen og sønnen deres Oliver. Hjemmet måler 300 kvadratmeter i et stille kvartal nord for København, fordelt på stueplan og underetasje.
Christine Callsen har innredet den gamle 30-tallsvillaen utenfor København på moderne vis, med respekt for boligens originale detaljer.
Viktig å bevare
Vakre, klassiske detaljer som stukkatur, rosetter og originale dører ble tatt vare på i renoveringen.
– Det var viktig for oss å preservere så mye som mulig av det fine håndverket i huset, noe dyktige fagfolk hjalp oss med å gjennomføre. Muligheten for å installere dimmere, legge likt gulv i hele huset og selv kunne bestemme rommenes utforming var en stor gave.
– Vi fant frem til hvert enkelt roms beste plassering og bygget for eksempel kjøkkenet på en måte som gjorde at arbeidsplassen ble den mest optimale i rommet. Ved å bruke samme fremgangsmetode i alle øvrige rom har vi fått et hjem som fungerer optimalt, og som er et godt fristed i en travel hverdag.
Les også: Gulv med mange muligheter
Det runde kunstverket på veggen er signert Christoffer Jørgensen, og samler nydelig de ulike gråtonene i rommet. Den spesiallagede sittebenken dekket med puter fra Zoffany, Mark Alexander og Pierre Frey henter fint opp frontene fra kjøkkeninnredningen. Under maleriet av John Kørner står Hardy-krakken fra Meridiani.
God tone
Christine, som driver interiørbutikken Christine Callsen Interieur i Charlottenlund, har selv utformet kjøkkenet og alle skap i huset sammen med møbelsnekkere. På den måten er møblene tilpasset de ulike rommenes dimensjoner og størrelser med et funksjonelt og estetisk resultat.
Christine er også svært fornøyd med den myke stemningen som preger boligen, hvor lysegrå nyanser smyger seg over i hverandre og skaper en fin, helhetlig gradering.
– Jeg liker at fargepaletten i huset er gjennomgående. Om sommeren bruker jeg lyse farger, og når høsten kommer bytter jeg ut puter og gardiner til mørkere toner slik at boligen matcher årstiden.
I forlengelse av kjøkkenet har familien innredet en liten stue, som brukes flittig når huset fylles med gjester. Sammen med de skulpturelle, håndlagede lenestolene i velur fra Frankrike, bidrar lange lingardiner fra Mark Alexander til å dempe akustikken i det 12 meter lange kjøkkenrommet. Arctic Pear-lysekronen er fra Ochre, mens takspottene er fra Flos.
Gjennomtenkt
– Jeg velger tingene mine med omhu og venter heller litt lenger for å få det optimale objektet. Så liker jeg godt å velge et møbel eller et kunstverk som er uventet. Det gir hjemmet litt brodd.
Ettersom fargekontrastene ikke er store i hjemmet, har Christine lekt seg med kontraster i materialer i stedet – en taktil blanding av silke, grov lin, ull, lær og tre. De rustikke eikeplankene fra Trækompagniet er gjennomgående i hele huset, og er svært bruksvennlige i et hjem med mye trafikk.
– Når man tenker på holdbarhet og funksjonalitet kommer man ikke utenom materialene. Det er langt mer økonomisk å investere i kvalitet fra starten. Det er finere, varer lengre og tåler mer i en hverdag fylt av barn og gjester, sier Christine.
Les også: 8 detaljer som avslører om du kan kunsten å innrede
De originale rosettene i taket er beholdt. Med en enkel lyspære i midten dras den klassiske stilen effektivt over i nåtid. Den håndlagede kommoden trukket i lær er fra Frankrike.
Lyst og lett
For å sikre godt arbeidslys i hjemmet har familien installert enkle spotter i taket som et supplement til de mer ornamenterte vegg-, tak- og bordlampene. Renskårede, firkantede spotter fra Flos står i spennende kontrast til de mange lysekronene i taket, og drar den klassiske stilen over i en mer moderne retning.
De mange kunstverkene i hjemmet flyttes jevnlig på for å endre på utsikten i de ulike rommene. Lette gardiner i de aller fleste rom gir også en kontinuerlig kontakt med naturen utenfor.
– Det er en helt vidunderlig utsikt til hagen gjennom vinduene. De transparente liftgardinene gir oss muligheten til å enkelt lukke igjen, samtidig som vi slipper mest mulig lys og natur inn.