Italiensk feriedrøm i svart, hvitt og grått

Monica innreder det lille pensjonatet ved Como-sjøen i Italia i en monokrom fargepalett og med en forkjærlighet for enkle og funksjonelle løsninger. Her kan du ta med deg interiørinspirasjon hjem fra ferien i Italia.

Helhvitt rom på et lite pensjonat i Italia
© Morten Holtum

Rene linjer, delikate materialer og fullstendig ro kjennetegner det lille pensjonatet NO 3, som ligger ved Como-sjøen i Italia. Her har innehaver Monica Rusconi tre rom til utleie i sitt eget barndomshjem, hvert med privat bad og et lite kjøkken. Et rom er hvitt, et er grått og et er svart. Selv om de er enkeltstående rom, kan man bevege seg mellom dem, og en familie kan bo sammen i flere rom om ønskelig.

– Jeg har designet hvert rom med tanke på funksjon, komfort og estetikk, og har innredet stramt og fjernet alle overflødigheter og dekorative elementer, sier Monica, som ønsket å dele sin egen glede over friheten, lyset og stillheten ved huset, forteller Monica.

Rene linjer og enkelhet
© Morten Holtum

Hver detalj i rommene er gjennomtenkte, hver av de få kvadratmeterne har fått en veloverveid funksjon, der enkelhet er det rettledende prinsipp. Her er ingen gulvtepper å snuble i, heller enn store garderobeskap har Monica hengt noen flotte garderobestenger i smijern i taket, og under en praktisk sittebenk er det plass til sko. Overalt er det kroker og små hyller til nødvendigheter, det er skyvedører som ikke krever plass inn i rommene, og madrassene er enten plassert rett på gulvet eller bygget inn i alkover.

Fred og ro med nedtonet interiør
© Morten Holtum

Tanken er å tiltrekke seg gjester som liker fred og ro, som er ute etter sjarmerende omgivelser og liker god design. Pensjonatet har ingen skilt som roper om tilstedeværelse, og ingen tar imot deg med store armbevegelser. Alt er nedtonet og sjarmerende.

Jeg reiser selv mye i jobbsammenheng og foretrekker hoteller som er stille og rolige, som fungerer som et slags hjem utenfor hjemmet, sier Monica.

Fordi gulvet er hevet et nivå opp fra inngangen, er det enklest å ikke bruke plass på seng, men bare legge madrassene rett på gulvet. Her kan man ligge og betrakte hagen og bassenget fra et vell av puter.

Sanselig innredning i hvitt
© Morten Holtum

– Tanken er at man skal bo privat, uten å føle at man bor hjemme hos noen. Gjestene får sin egen nøkkel og passer seg selv. Hvis de vil ha selskap, kan de finne det på terrassen og ved bassenget, forteller Monica.

En liten alkove er stor nok til komplett kjøkken, så lenge man ikke har store behov. Her er kjøleskap og avfallsbøtte under benkeplaten, mens servise, kaffemaskin og en mikrobølgeovn står på hyllene over. Alt har rene linjer, alt er hvitt og alt har en nydelig tekstur som vekker sansene.

Mange synes hjemmet blir mer harmonisk med tekniske finesser som glir i ett med innredningen. Her er tv og musikk som nesten er usynlig i interiøret!

Funksjon over form med nøytrale farger
© Morten Holtum

I det grå rommet er sengen bygget høyt opp, slik at det er oppbevaringsmuligheter under. Fra fine nyanser av grått har man utsikt til grønne fjellsider og landsbyen like ved.

En monokrom fargeskala gir mindre visuell støy, og øker dermed romfølelsen i hvert av de tre rommene. Mangelen på farger fremhever også funksjon over form, og skaper en behagelig atmosfære. Utstrakt bruk av myke tekstiler understreker varmen og roen ytterligere.

Slik maler du rommene i en monokrom fargepalett!

Stigen er spesiallaget av en lokal smed, og et forheng gjør sengen til et soverom. En smal benk fungerer som skrivebord, stolen About a chair er fra Hay.

Naturlig og rustikt med treverk
© Morten Holtum

Skyvedøren er et stykke gammelt treverk, som er romdeler mellom soverom og bad i det grå rommet. Sengen er bygget opp som hems, slik at det blir oppbevaringsplass under. Stigen er laget av en lokal smed.

Det kan være en kunst å forene en smart garderobe med en lekker innredning. Her er et knippe hjem der de har knekt koden!

Privat kjøkken helt for deg selv
© Morten Holtum

På kjøkkenet i det grå rommet har man alt man trenger i en liten alkove, med mindre du har lyst på full middag. Da er det best å ta en tur inn til landsbyen. Men en kaffemaskin, kjøleskap, mikrobølgeovn og servise er helt greit om du bare vil ta det med ro i din egen private hage.

I det svarte rommet...
© Morten Holtum

I det svarte rommet består kjøkkenet av en rektangulær hylle av smijern, som rommer en kaffemaskin, og en vannkoker om du foretrekker te, og en liten krakk med skinnsete.

BoligPluss viser deg hvordan du kan skape hotell-stilen hjemme på soverommet, du også!

Helsvart og helhetlig
© Morten Holtum

Det svarte rommet har også det minste badet, der alt er svart, inkludert håndklærne. Kun benkeplaten i rustikt tre og noen hvite bokser til såpe bryter opp.

Få boligreportasjer sendt direkte til innboksen din!

Nydelig basseng som gir ro
© Morten Holtum

Bassenget ligger i Monicas egen del av hagen, men alle gjester får lov til å benytte seg av det. Og enten man er i bassenget eller har utsikt til det, så gir det asurblå vannet en deilig ro.

Her er 8 norske og utenlandske drømmehus med fasilitetene i orden!