Det råeste huset i byggefeltet

Med diamantslipte betonggulv og rå betongvegger er huset i byggefeltet spesialtilpasset den stilbevisste familien.

Moderne i byggefeltet
© Anette Nordstrøm

Betonggulvet går gjennom hele huset i byggefeltet i Fredrikstad. Etter lang tid i et upraktisk 50-tallshus med stort vedlikeholdsbehov, valgte familien å bygge nytt. Byggefeltets egne arkitekter tilpasset boligen etter ønske fra familien på fem. Resultatet er bant annet gjennomgående gulv i diamantslipt betong. Epoksygulv var førstevalget, men de ble frarådet det flytende gummigulvet fordi det
kan falme over tid.
Les mer om valgmuligheter til gulvet i vår gulvguide.
I stuen er det høyt under taket og stort lysinnslipp. Her er det utsikt til skogen og en dør som kan åpnes ut til hagen. Teakbordene er bruktfunn eierne har pusset opp. Tivolistolene fra Fritz Hansen er lette og nette, men samtidig gode å sitte i.

Allrom uten tekstiler
© Anette Nordstrøm

Stue, spisesplass og kjøkken er i samme sone. Dermed virker rommet stort og luftig. Vinduene går langs hele ytterfasaden på den 4,5 meter høye veggen, og slipper inn mye sollys. Ettersom huset skulle være fritt for gardiner og lignende måtte familien investere i utvendig solskjerming, en effektiv og usynlig løsning. Huset varmes med vanlige varmekabler. I vinter da det har vært så kaldt, har den dreibare Jøtul-ovnen gjort resten av jobben.

Skjermet uteplass
© Anette Nordstrøm

Uteplassen er stor og skjermet. Familien har valgt å legge betong også på utegulvet. Alle gulvene, murvegger og uteplass er laget av Betong og Tre i Sarpsborg.

Graffiti på veggen
© Anette Nordstrøm

Graffitien av kunstneren Espen Gudevold har den mest fremtredende plassen i stuen. Den grønne stolen er en original optikerstol som Janne fant på Finn. Ellers er nesten alle de nye møblene, samt PH-lampene, kjøpt hos Sørlie prosjektinnredninger. Piet Heins Superellipse-bord er kjøpt på Moss Møbelgalleri.

Montana på badet
© Anette Nordstrøm

Badet har det samme diamantslipte betonggulvet som resten av huset. Montanahyllene er dype og rommer mye. Fargen i de lilla skapdørene blir plukket opp i andre detaljer.

Matt betong i gangen
© Anette Nordstrøm

Gangveggen ved inngangspartiet er i matt betong. Forskalingsmønsteret gir materialet et levende uttrykk. Hang it all-knaggene, designet av Charles og Ray Eames i 1953, passer perfekt til den grå veggen. Krakken er et av Jannes gode bruktfunn.

Sort Kvik-kjøkken
© Anette Nordstrøm

Kjøkkenet er bygget i en lavere del av stuerommet. Det svarte Kvik-kjøkkenet får liv ved hjelp av flere fargesterke detaljer.

Rå betong på veggen
© Anette Nordstrøm

Fondveggen på soverommet er i ubehandlet betong. Her er det de ulike teksturene i gråtonene i veggen, gulvet og sengeteppet som skaper varme. Rommet har selvfølgelig også noen spreke fargeklatter i form av puter og nattlys. Nattbordet er et av Jannes gode bruktfunn.

Arbeidshjørne
© Anette Nordstrøm

Fruen i huset driver sitt eget lille firma der hun produserer unika. Arbeidspulten kostet 10 kr og er fra en skole som skulle pusses opp. De spennende produktene som kommer fra blant annet denne strikkemaskinen, kan sees på janne-j.no.