Bygde drømmeboligen med kombinasjonen av moderne og koselig

Han ville ha et hus i moderne, stram stil. Hun drømte om en koselig villa. Jeanette og Esben klarte å kombinere begges ønsker og bygde drømmeboligen.

Moderne kombinert med koselig.
© Andreas Mikkel Hansen

Helt fra første stund visste Jeanette og Esben at visjonen om drømmehuset hadde størst sjanser til å bli virkelig med en arkitekt på laget.

– Arkitekttegnede hus er ikke bare for direktører. Murstein koster det samme uansett hvordan man stabler dem, men den store forskjellen ligger i rommene og den livskvaliteten du får med gode, gjennomtenkte rammer, sier Espen.

Han drømte om et stramt og moderne hjem, mens Jeanette ønsket seg en koselig patrisiervilla.

– Jeg gjentok stadig at jeg ville ha et hyggelig hjem, særlig siden vi planla å bygge et stort hus. Jeg ville ikke føle at jeg bodde i et sterilt kontorbygg, forteller Jeanette.

Kompromisset ble et hus som ser ut som en moderne kube utenfra, men både fasaden og innredningen er dominert av naturmaterialer som tre og stein. Dette gir huset et organisk og litt mykere uttrykk.

Se bilder fra den fantastiske boligen under, og les hele artikkelen i februarutgaven av Bo Bedre.

Moderne kjøkkenløsning.
© Andreas Mikkel Hansen

Kjøkkenet fra Multiform er valgt for å gjenspeile den enkle arkitekturen. Paret ville minimere visuell støy på kjøkkenet, og derfor er både vifte, kjøleskap og fryser gjemt bort.

Store vinduer i stuen.
© Andreas Mikkel Hansen

Det store gulvteppet er deilig og mykt å sitte på når barna leker på gulvet. Reolsystemet er Montanas Grid, sofaen Match er fra Prostoria. Sofabordet heter rett og slett Coffee Table og er designet av Isamu Noguchi for Vitra i 1944. Lampen er Tom Dixons Copper Shade.

Moderne stol.
© Andreas Mikkel Hansen

Den polstrede skallstolen CH07 gir stofflighet til det røffe, polerte betonggulvet. Designet i 1963 av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn.

Spafølelse på badet.
© Andreas Mikkel Hansen

Spafølelse på badet var viktig for Jeanette og Esben. De elsker å reise, og da gjerne med fokus på wellness. Den enkle innredningen lar materialene og de få møblene komme til sin rett. Gulvet er i impregnert skifer, mens steinene på veggen heter Stonepanel og er fra Kongebro Natursten. Det frittstående badekaret kommer fra Copenhagen Bath.

Soverom med store vinduer.
© Andreas Mikkel Hansen

Soverommet har utgang til verandaen og storslått utsikt mot havet.

Stor villa med flere stiler.
© Andreas Mikkel Hansen

Store uteplasser på flere nivåer gir god kontakt med omgivelsene.
Se mer i februarutgaven av Bo Bedre!