Hos antikvitetshandleren Pierre er hjemmet i konstant endring.

Når man jobber med kunst og antikviteter, bytter man hele tiden ut ting hjemme hos seg selv.

© Morten Holtum
Ingenting er datert etter 1970 hjemme hos Pierre Mahaux (med mindre du tar en titt i kjøleskapet eller garderoben hans, da!), og alt innenfor husets fire vegger vitner om hvilket yrke han holder seg til. Han er nemlig antikvitetshandler, og en selfmade man til fingerspissene.
– Jeg begynte med antikviteter fra 1800-tallet, men siden er de blitt yngre og yngre. Nå har jeg ting som stammer fra 70-tallet i butikken, forteller han. Og ja, hjemmet hans bærer selvsagt preg av det. Her finner du delikat design fra ulike tiår, satt inn i en personlig helhet. En bygning fra femtitallet ble rammene om hans eget hjem da han bestemte seg for å flytte i 1999. Han falt for stueetasjen med egen utgang til hage og terrasse.

Den hvite sofagruppen, designet av Edward Wormley, står i delikat kontrast til de mørke tregulvene og de svarte veggene. Hyllen, designet av Paolo Buffa, fyller hele endeveggen. Den rommer utrolig mye!

De lyse feltene i hyllen nikker til de lyse sofatonene, og skaper slik en sammenheng i rommet.

© Morten Holtum
Selvsagt har en ekte antikvitetshandler et flygel i stuen sin! Sofagruppen står rundt et glassbord laget av Willy Rizzo. På bordet står en samling vaser fra ulike epoker og land.
– Jeg liker å skape mine egne rammer, og ble inspirert av dette stedet, forteller han.

© Morten Holtum
Spisebordet er egentlig et konferanse­bord, som er tegnet av Osvaldo Borsani for Tecno. Bildene på veggen er av kunstneren Michaellle og stolene rundt spisebordet er designet av Marcel Breuer.
De fleste av leilighetens funksjoner er samlet i ett og samme rom, og bindes fint sammen av det spesielle tregulvet. Tonen og mønsteret i treet skaper liv i hele leiligheten. Møblene er kommet til etter hvert som de har dukket opp og Pierre har sett at de har passet inn. – Når man driver med kunst og antikviteter, bytter man hele tiden ut ting. En av fordelene ved jobben min er jo nettopp at det er enkelt å skifte om på ting, og selge dem videre etter hvert. Og nettopp derfor er hjemmet mitt i konstant endring, sier Pierre.

© Morten Holtum
Pierre har valgt å sette inn en halvvegg mellom kjøkkenet og stuen. Den skiller de ulike sonene fra hverandre, men de føles likevel som en del av samme rom.

© Morten Holtum

Oransje vegger på kjøkkenet? Jepp, du ser riktig! Fargen er valgt for å understreke den varme gløden i kjøkkeninnredningen, for øvrig elementer som Pierre har designet selv og fått utført i Zebrano-finer.

© Morten Holtum
Hvitt sengetøy er helt riktig når veggfargen er såpass dominerende som her. Er veggen først malt rød, bør fokus være på den!

© Morten Holtum
Svarte og grå fliser samt store veggspeil gjør at badet fremstår som både klassisk, enkelt og tidløst.

© Morten Holtum
Soverommet er malt i en energisk rødfarge, og skapdøre- ne er utformet i samme materiale som på kjøkkenet. Teppegulvet gir masse lunhet til rommet.