Hjemme hos Vipp-designeren

Industrileiligheten til Vipp-designer Morten Bo Larsen fungerer nærmest som et testsenter for alle produktene han lager.

Grafisk hjem
© Tim Wahlfried

Det første du får øye på når du kommer inn i Morten Bo Jensens leilighet, er kjøkkenet. Det er plassert i en nisje, slik at det både er en del av leilighetens oppholdsrom og samtidig står litt for seg selv. Kjøkkenet er laget i pulverlakkert rustfritt stål og aluminium, har en benkeplate i fem millimeter massivt stål.

At nettopp kjøkkenet har fått en så fremtredende plass er ingen tilfeldighet. Det er nemlig Morten selv som har tegnet det.

Den grafiske leiligheten er praktisk inndelt i klare soner: tv-krok, spiseplass og kjøkken. Spisebordet er laget av resirkulert teak og er fra Vipp, mens stolene rundt er fra Gubi. Taklampene er fra danske Butik Stranden i København, som restaurerer gamle gatelamper. Gulvet er i Douglas-gran fra Dinesen, og Morten har støpt romdeleren i betong for å understreke leilighetens industrielle preg.

Testleilighet
© Tim Wahlfried
  • Jeg tester ofte tingene jeg lager hjemme hos meg selv først. Om det er en såpedispenser, en dusjskrape eller et kjøkken, så er det praktiske redskaper som må prøves ut gjennom daglig bruk. Det er jo bare én å skylde på hvis det ikke skulle fungere, sier Morten og peker på seg selv.

København-leiligheten deler han med kjæresten Kristina, som jobber med strategisk design i eget firma, og døtrene Anine og Merle.

Brukervennlighet viktig
© Tim Wahlfried
  • Vi elsker den rå, industriaktige strukturen i leiligheten, sier Morten.

Han ser en klar sammenheng mellom måten han har innredet på og sitt eget arbeid som sjefdesigner i Vipp.

  • Jeg liker at ting ikke er for pretensiøse, men er laget for å bli brukt. Når Vipp lager nye produkter, handler det om å ta det som allerede finnes og gjøre det enda bedre, på vår egen måte. På samme vis legger jeg vekt på funksjonene i leiligheten min.

Leiligheten overstrømmes av lys takket være originale lysbokser i taket og store vindusflater. Sofaen er fra Engell, lysestaken er Kubus fra ByLassen, mens bordet og bildet av blyanter har Morten laget selv.

Kontraster
© Tim Wahlfried

Kvadratiske hyller er hengt på veggen for å ta vare på luft og gulvplass. På toppen utgjør en gruppe innrammede plakater og bilder den eneste kunsten i hjemmet. Ved å samle alt på ett sted skapes et interessant blikkfang, samtidig som de øvrige veggene får være rene og rolige. Stolen er Low Pad fra Cappellini, mens sidebordet er Hays DLM-bord.

Bokormer
© Tim Wahlfried

Bøker er viktig for paret, og de har valgt å bruke dem som et element i innredningen. Morten har selv designet reolen, med forskjøvne hyller, noe som både er fint og praktisk - det gjør det lettere å skru bokhyllen sammen.

Stramt, men personlig
© Tim Wahlfried

Alle rommene i leiligheten er innredet for å bli brukt, og har en nærværende, men ikke påtrengende personlig stil. Bildet på benken er fra Hagendornhagen. Badekaret heter Oval Slim 180 og er kjøpt på spacenteret.dk.

Røft og rått
© Tim Wahlfried

I tråd med den industrielle stilen er baderomsveggene røft sparklet for å stå som en rå bakgrunn til baderomsmøbelet fra Vipp og lampen fra Modular Lighting Instruments.

Skjult oppbevaring
© bo-bedre.no

Soverommet er sparsommelig innredet, men innebygde skap sørger for at det er nok oppbevaring. Den lave benken har Morten laget av Dinesen-planker som var til overs fra gulvet. Fotografiet av et tåkelandskap er tatt av Kristine Funch.

En av de tingene som var avgjørende for at paret kjøpte leiligheten, var muligheten for å bygge et soverom og en terrasse på taket.

  • Om en stund flytter vi foreldresoverommet opp en etasje, slik at det blir to soverom til barna nede, sier han.

Når dette står klart om et år eller to, er Morten overbevist om at han og familien blir boende i mange år fremover.

Et hjem til å nyte
© Tim Wahlfried
  • Jeg liker å tenke på at vi kan bo her resten av livet, hvis vi vil det. Det gir oss en enorm ro, sier Morten.

Han avviser samtidig at han er av den typen som må videre så snart han er ferdig med et byggeprosjekt.

  • Når man har brukt så mye tid på innredning, er det godt å vite at man kan bo her lenge. Vi har laget dette hjemmet for å kunne nyte det, sier han.