Familiebolig med utsikt over Oslofjorden

Anne-Lene var på besøk i huset for mange år siden, og glemte det aldri. Nå, over 20 år senere, er det blitt hennes og familiens hjem, og fascinasjonen er fremdeles like stor.

Drømmehus med utsikt til Oslofjorden
© Trine Thorsen

Drømmehuset

Anne-Lene og Øyvind fant drømmehuset sitt i Son, hvor de bor sammen med sønnen på fem, og de to større guttene deres som kommer hjem når de har studiefri. Selv om både Anne-Lene og Øyvind kjører en time inn til jobb i Oslo hver dag, er de ikke i tvil om at det er verdt den tiden det tar, målt opp mot det fine ved å bo så fredelig med utsikt til Oslofjorden.

  • Jeg mener at jeg er et lite hakk lykkeligere hjemme i Son. Her vi kan se sjøen og det er et stille og fredelig område, forteller Anne-Lene.
Familiens favorittrom
© Trine Thorsen

Kjøkkenet som samlingspunkt

Det store kjøkkenet er blitt familiens naturlige oppholdsrom. Benkeskapene er den originale Poggenpohl-innredningen fra 1987, mens overskapene er fjernet for å gjøre rommet mer allsidig, og en øy fra Ikea og nye svartbeisede benkeplater er satt inn.

Kjøkkenøya er en god arbeidsbenk og et fint samlingspunkt for gjester. Spisebord og lounge er bare et lite trappetrinn ned fra kjøkkenet. Den ene enden på kjøkkenøya er malt med tavlemaling; et sted til beskjeder, hilsener og lek.

Åpen løsning på kjøkkenet
© Trine Thorsen

Glassdører og åpne hyller

Glassdører forbinder kjøkkenet med resten av huset. Bildet av Kate Moss er tatt av den franske motefotografen Patrick Demarchelier. Wedgwoods Edme-servise, arvet krystall og marmorelementer pryder de åpne hyllene, og står fint til veggene som er malt i Pavillion Gray fra Farrow & Ball. Antikke kinesiske krakker gir liv til resten.

Lys stue med utsikt
© Trine Thorsen

Fantastisk utsikt

Panoramautsikten fra stuen er fantastisk hele året. Stolen er fra Ikea. Hodeskallen på flygelet er fra butikken Rue Verte i København. Stuen er lys og innbydende. Bord fra Caravane, hylle fra Ikea og bilde av fotograf Jeanloup Sieff.

Stilsikkert og personlig hjem
© Trine Thorsen

Sofa som midtpunkt

Anne-Lene flytter stadig rundt på ting, men liker å ha sofaen sentralt i rommet. Lærkoffertene og krystallglasset er fra besteforeldrene, den store bollen fra Home & Cottage, lampen Arco fra Flos og de antikke kinesiske kostene er fra Rosegården i København. Sofaputene er fra Caravane og portrettet av Kate Moss er av Albert Watson.

På veggen i hallen har Anne-Lene brutt med alt det hvite og malt en kittfarge, Hardwick White, fra Farrow & Ball. Bøkene som står med ryggen mot veggen i bokhyllen er dem Anne-Lene har lest. Det gir også en tøff effekt! Gulvteppet er kjøpt hos Milla, og bildet er av Jeanloup Sieff.

Lyse farger og lysinnfall
© Trine Thorsen

Barnerom i lyse farger

Det nydelige lysinnfallet rekker helt ut i gangen fra vinduene i soverommet. Den fine lille bilen er fra Riktige leker. Barnerommet er holdt i lyse farger. Lekekoffertene er like fine nå som da Anne-Lene var liten. Veggklistremerket er fra paristic.com.

Utgang til hagen fra soverommet
© Trine Thorsen

Soverom i stadig endring

Bildegalleriet over den hjemmelagede sengegavlen er ikke statisk, det flyttes stadig rundt på i likhet med resten av interiøret. De mørke putene og sengeteppet er fra Caravane, og Flavia-lampen med silkeskjerm er fra Rue Verte. Vindusveggen på soverommet kan trekkes helt til siden og rommet blir en del av hagen. Den klassiske Eames-gyngestolen fra Vitra er lett å flytte med seg ut. Det kreative klesopphenget har Anne-Lene laget selv.

Lekkert bad
© Trine Thorsen

Fine baderomsdetaljer

Badet er lyst og enkelt, med speil fra benk til tak. Steinvasken er fra Milla. Trestigen og den kinesiske antikke krakken er materialer Anne-Lene bruker for å gi litt sanselighet til rommene. Håndklærne er fra Missoni.

Nydelig uterom
© Trine Thorsen

Sjarmerende uteplass

Uteplassen er utnyttet maksimalt med et hevet platå over terrenget. Kantene er skjult med store lavendelbed som dufter godt. De vakre lavendelfargene går igjen i putene fra Caravane. Plassen er skjermet mot naboer med en høy svartbeiset sjalusivegg. Det gjør kroken både lunere og mer intim. Putene, marmorfatene og stentøyet er fra Bolivar. Krystallmuggen har Anne-Lene arvet av bestefar.