Bli med hjem til arkitekt Francesca Neri Antonello

Vi elsker strukturene og fargene i dette hjemmet!

© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

I et chalet, på taket av Europa, har familien funnet roen blant treverk som knirker og vegger som forteller historier fra svunne tider. Engadine er en lang frodig dal i de sveitsiske alpene, omringet av høye fjell. Der, midt i det vakre landskapet av innsjøer og fjellsider og byen St. Moritz, har arkitekt Francesca Neri Antonello funnet sitt paradis.

Vi elsker strukturene og fargene i dette hjemmet! Sofaen og lenestolene er designet av Francesca og laget av en håndverker, mens betonglampene over bordet heter Aplomb, designet av Lucidi Pevere for Foscarini.

© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Francesca og mannen Giulio bestemte seg for å gjenbruke 150 år gamle planker fra en låve for å skape den rette atmosfæren, og har blandet seks ulike tresorter.

– Jeg tror disse veggene har absorbert energien til de som har bodd her før, og frigjør den nå. Når familien min og jeg kommer hit etter en travel uke, senker freden seg med en gang, sier Francesca.

Materialmiksen er komplett i denne alpehytta: Betonggulv, gamle trevegger, stål og skinn. Og for å gjøre det enda litt mer «quirky», kitche malerier og bestemorlamper. Spisebordet har Francesca tegnet og fått laget av en håndverker. Stolene rundt er Askia, designet av Paola Navone for Baxter.

© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

– Det gamle treet og veggene forteller oss historier fra langt tilbake. Heltre er et levende materiale, og treets bevegelser lager kjente, kjære lyder. Det er uperfekt, og det er derfor vi elsker det. Jeg ser alltid etter det uperfekte, og det er alltid i det uperfekte skjønnheten ligger i mine prosjekter.

© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Fransesca elsker å reise og tar opplevelsene med i arbeidet sitt. Hun har også en stor pasjon for arvede gjenstander.

– Man har alltids arvet noe, og det er de tingene som gjør hjemmet ekte, sier hun.

© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Sønnen Filippo har fått køyeseng, snekret av solid og gammelt treverk (for en patina!). Pleddet er fra Gruppo di Installazione.

© Fabrizio Cicconi/ Living Inside

Badet er enkelt, men sanselig og funksjonelt med vasker i corian og hjemmelagde speil.