
Sviskekake 08
Server med sviskegelé, vaniljefromasje, pistasj og appelsin.
Avkremfløte 4 dl
sukker 1 1/2 ss
vanilje frøene fra 1 stang
gelatin 2 plater
Bløt gelatinen, og pisk fløten unntatt ½ dl. Varm den resterende fløten med sukker, vanilje og den myke gelatinen. Vend massen inn i den piskede fløten og hell fromagen i en skål. Settes i kjøleskapet i 34 timer.
GELÈ
svisker 15 stykk
vann 2 dl
sukker 1 ss
gelatin 3 ark
Kok svisker med sukker og vann under lokk i 15 min. Løft ut sviskene, og reduser kokelaken til 1 dl. Bløt opp gelatinen, og løs den opp i sviskelaken. Dekk en middagstallerken med plastfolie, og hell sviskesaften i.
Sett i kjøleskapet til geleen er stivnet.
Skjær geleen ut etter ønske. Skrell to appelsiner i tynne skiver. ½ dl pistasjkjerner males til grovt mel i en kjøkkenmaskin. 3 stykk Digestive kjeks males også til mel. Anrett svisker, appelsin og gelé på fromasjen. Strø med Digestive støv og pistasj.