
Små himmelske kremsjokolader
Prøv disse bløte og lekre kremsjokolader.
Av6-8 personer
sjokolade 250 g mørk
vann 2 dl, kaldt
alkohol 3 dl f.eks. Grand Marnier eller konjakk
sukker 80 g
vann 2 ss, kaldt
smør 80 g skåret i mindre terninger
Del sjokoladen i små stykker, og legg dem i en kjele sammen med vannet og 2 dl Grand Marnier. Kok opp sjokoladeblandingen langsomt, skru ned varmen og la det småkoke i 10 min. Rør rundt av og til.
I mellomtiden forberedes en karamell ved å koke sukkeret og 2 ss kaldt vann i en liten kjele, til karamellen får en lys gyllen farge. Ta kjelen av varmen, og bland karamellen i den varme sjokoladeblandingen. Tilsett smør og den resterende 1 dl Grand Marnier, og rør det godt inn i blandingen.
Fordelsjokoladekremen i små glass her har vi brukt eggeglass og sett glassene i kjøleskapet til de skal serveres.