200904_smaa_himmelske_chokoladecremer_11201
© bo-bedre.no

Små himmelske kremsjokolader

Prøv disse bløte og lekre kremsjokolader.

6-8 personer
sjokolade 250 g mørk
vann 2 dl, kaldt
alkohol 3 dl f.eks. Grand Marnier eller konjakk
sukker 80 g
vann 2 ss, kaldt
smør 80 g skåret i mindre terninger

Del sjokoladen i små stykker, og legg dem i en kjele sammen med vannet og 2 dl Grand Marnier. Kok opp sjokoladeblandingen langsomt, skru ned varmen og la det småkoke i 10 min. Rør rundt av og til.

I mellomtiden forberedes en karamell ved å koke sukkeret og 2 ss kaldt vann i en liten kjele, til karamellen får en lys gyllen farge. Ta kjelen av varmen, og bland karamellen i den varme sjokoladeblandingen. Tilsett smør og den resterende 1 dl Grand Marnier, og rør det godt inn i blandingen.

Fordelsjokoladekremen i små glass – her har vi brukt eggeglass – og sett glassene i kjøleskapet til de skal serveres.