Ricottalapper © John Bendtsen

Ricottalapper

Server gjerne en smoothie av banan og frosne bringebær til, det passer perfekt til.

ca. 24 stykk

korinter 75 g
hvetemel 150 g
bakepulver 2 ½ ts
sukker 75 g
ricotta 250 g
helmelk 2½ dl
egg 2 stykk, store
smør til steking

Hell litt kokende vann over en liten skål med korinter, og la dem trekke i minst en ½ time eller gjerne til neste dag. Bland mel, bakepulver og sukker i en stor skål. Tilsett ricotta, melk og eggeplommer, og rør blandingen godt sammen. Pisk eggehvitene stive, og vend dem i deigen.

Stek pannekakene i litt smør på en panne. Du skal bruke ca. 2 store spiseskjeer deig per pannekake. Stek dem 2–3 minutter på hver side på middels sterk varme slik at de ikke blir for mørke. Dryss over melis, og server dem med sitron- eller appelsinbåter, eller drypp lønnesirup over.

Server gjerne en smoothie av banan og frosne bringebær til, det passer perfekt til. Det krever litt tid og tålmodighet å steke så mange pannekaker, men disse kan fryses, tines i kjøkkentemperatur og varmes raskt i ovnen før servering.