Silkemyke vaniljekarameller

De er virkelig vanedannende, så tenk på porsjonsstørrelsen, eller gjør naboen virkelig glad og ta med en liten eske med deilige karameller.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Silkemyke vaniljekarameller

Vanilje er ikke bare forbeholdt vaniljekranser og risengrynsgrøt. Med en god, feit polynesisk vaniljestang får du den deiligste vaniljekaramellen, og med et sukkertermometer kan du styre karamellen slik at den får akkurat riktig konsistens. Et dryss knasende flaksalt er en god smakskontrast til den søte vaniljen og kremen.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 stk.

Vaniljekarameller

  • ¼ vaniljestang
  • 13 g sukker
  • ¼ dl kremfløte
  • 6½ g glukosesirup
  • ¼ knivsodd flaksalt

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av sukkeret.
  1. Ha fløte, sukker, vaniljesukker og glukose i en tykkbunnet kjele, og kok det opp.
  1. La det koke på jevn varme til karamellen begynner å tykne og bli gyllen. Rør litt underveis.
  1. La massen koke til den har fått en temperatur på cirka 122 ºC. Blir den varmere, får du en hardere karamell.
  1. Kle en liten form, cirka 10 x 20 centimeter, med bakepapir, og hell karamellmassen i formen. Dryss flaksalt over.
  1. La karamellen stå tildekket på kjøkkenbordet i et par timer. Deretter setter du den i kjøleskapet til neste dag.
  1. Når karamellmassen har satt seg, kan du skjære ut karamellene.
  1. Oppbevar dem kjølig.