
Kjeks med rosenkål og yoghurt.
Til 4 personer. Fin som forrett.
Avvalnøttkjerner ca. 5 stykk
pistasjnøtter ca. 10 stykk
filodeig 4 ark
smør 40 g, smeltet
salt grovt ½ ts
pepper nykvernet
rosenkål 45 stykk, rensede
yoghurt 1 ss
gressløk 1 ss
salt knivsodd, grovt
pepper nykvernet
parmesan et par ss, revet
Varm opp ovnen til 150°. Riv nøtt ene eller finhakk dem, for eksempel i en hurtighakker.
Legg et ark fi lodeig på en fj el. Pensle deigen med litt smeltet smør, og fordel så 1/3 av nøtt ene, salt og litt nykvernet pepper, og fortsett derett er med i alt tre lag fi lodeig og avslutt med et usmurt ark filodeig på toppen.
Skjær til sist filosandwichen i lange baner på ca. 3 × 25 cm.
Dekk en stekeplate med bakepapir, og legg filobanene på, dekk over filoene med enda et bakepapir og legg en ny stekeplate oppå slik at filodeigen får et lett trykk under stekingen.
Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 40 min. Fjern den øverste platen og bakepapiret, og stek ytterligere i 5 min.
Vask rosenkålen, og plukk 30 40 blader av de små hodene. Legg bladene over i en kjele med kokende vann i 20 sek, og avkjøl dem under rennende kaldt vann.
Smør de sprøe filodeigstykkene med litt yoghurt, og fordel rosenkålbladene, purren, salt og pepper over.
Server med revet parmesan og et godt glass kald pils til.