Kjeks med rosenkål og yoghurt.
© bo-bedre.no

Kjeks med rosenkål og yoghurt.

Til 4 personer. Fin som forrett.

valnøttkjerner ca. 5 stykk
pistasjnøtter ca. 10 stykk
filodeig 4 ark
smør 40 g, smeltet
salt grovt ½ ts
pepper nykvernet

rosenkål 4–5 stykk, rensede
yoghurt 1 ss
gressløk 1 ss
salt knivsodd, grovt
pepper nykvernet
parmesan et par ss, revet

• Varm opp ovnen til 150°. Riv nøtt ene eller finhakk dem, for eksempel i en hurtighakker.
• Legg et ark fi lodeig på en fj el. Pensle deigen med litt smeltet smør, og fordel så 1/3 av nøtt ene, salt og litt nykvernet pepper, og fortsett derett er med i alt tre lag fi lodeig og avslutt med et usmurt ark filodeig på toppen.
Skjær til sist ”filosandwichen” i lange baner på ca. 3 × 25 cm.
• Dekk en stekeplate med bakepapir, og legg filobanene på, dekk over filoene med enda et bakepapir og legg en ny stekeplate oppå – slik at filodeigen får et lett trykk under stekingen.
• Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 40 min. Fjern den øverste platen og bakepapiret, og stek ytterligere i 5 min.
• Vask rosenkålen, og plukk 30 – 40 blader av de små hodene. Legg bladene over i en kjele med kokende vann i 20 sek, og avkjøl dem under rennende kaldt vann.
• Smør de sprøe filodeigstykkene med litt yoghurt, og fordel rosenkålbladene, purren, salt og pepper over.
• Server med revet parmesan og et godt glass kald pils til.