Karrisild

Ingen Påskelunsj uten karrisild med grovt rugbrød

200904_karrysild_10902

© bo-bedre.no

6-8 portioner
sildefileter 400 g, marinerte
eeg 3
eple 1
vindruer 1 håndfull, grønne stenfrie
persille 1 ss, frisk

Kokelake til silden:
løk, 2 stk., mellomstore
eddik ½-1 dl
vann 3 dl
sukker ½ dl
laurbærblade 2 stykk
pepper og salt

Til dressingen:
majones 2 dl
ferskost 1 dl, 0,1%
karri 1-2 tsk.
sitron lidt saft af 1 stk.
kokelake 1 spsk.
salt og peber

Kokelake:
Skrell løkene, og skjær dem i tynne skiver. Legg løkene i en liten gryte sammen med vann, eddik, sukker, laurbærblader, salt og pepper – smak deg frem til laken er sursøt.

La det koke i 5 minutter, eller til løkene er møre. Sil av løkene, og spar litt av laken til dressingen.

Dressing:
Bland majones og ferskost med salt, pepper, karri og litt sitronsaft i en skål. Tilsett de avkjølte løkene,
og gjerne litt av laken. Tilsett ev. mer krydder. Pass på med dosering av det våte – blir marinaden for
tynn, tilsett litt mer majones.

Karrisild:
Skråskjær sildefiletene i biter på ca. 3 – 4 cm. Hardkok eggene, skjær eplet i terninger, og del druene i to. Vend sildefiletene i dressingen, og tilsett erter og druer sammen med epleterningene. Pynt med egg skåret i fire samt persille.

Serveres med grovt rugbrød.

Relaterte artikler