Kald gazpacho med grillede grønnsaker og hummer

Gi gazpachoen en sommerlig vri med stjernekokken Thomas Rodes versjon av den kalde suppen som tar grillkvelden til et nytt nivå.

En gazpacho er en enkel og frisk måte å få brukt sommerens råvarer på, ifølge den danske kokken og entreprenøren Thomas Rode, som her deler oppskriften på en spesiell versjon av den spanske klassikeren. Her blir grønnsakene stekt på grillen i forveien, slik at smaksnyansene blir fremhevet og kommer til sin rett. Den grillede hummeren komplementerer den kalde suppen godt, slik at den får dybde i smaken og metter mer.

For Thomas Rode er det å grille den mest autentiske måten å tilberede mat på, og derfor liker han å grille hele året. Her er gazpacho tilberedt på grill.

© Thomas Dahl

En kald gazpacho er perfekt til varme sommerkvelder, hvor den både føles forfriskende og mettende. Her servert med hummer. Styling: Lone Monna

© Thomas Dahl

Dette trenger du

Hummere

  • 2 levende hummere á 600 g (du kan også bruke jomfruhummere)
  • 1 bunt fersk rosmarin

Den halvautomatiske HUB ll-kullgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal har en rotisseri som automatisk roterer og kan justeres i høyden med et enkelt trykk.

© Thomas Dahl