© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Hovedrett Oppskrift: Lefser med falafler og ertehummus Midtøsten møter Norge i denne enkle hverdagsretten. Av Lone Kjær — 01. oktober 2023 Falafler og ertehummus Unngå at skjermen slukker Ingredienser - 2 personer + Ertehummus 200 g frosne erter 1 fedd hvitløk 2 ss tahin Saft fra en sitron ½ dl olivenolje ½ dl vann Flaksalt og pepper Lefse med falafel 1 Pakke frosne falafler 1 dl frosne granateplekjerner 1 stykk salathode 2 avokadoer 4 arabiske lefser Slik gjør du Ertehummus Hell kokende vann over ertene for å tørke dem ut og la dem renne av. Ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med presset hvitløk, tahini, sitronsaft og olje. Blend og tilsett vann gradvis til du har en hummuslignende konsistens. Smak til med flaksalt og pepper. Lefse med falafler Legg falaflene i en ildfast form og varm dem i henhold til anvisningene på pakken. Tine granateplefrøene. Skyll salaten og sleng den tørr. Skjær avokadoen i skiver. Varm flatbrødene og topp med salat, avokado, ertehummus, falafler, granateplefrø og urter. Krydre med flaksalt og pepper. Håndplukket til deg Hovedrett Grønnsaker i grønn curry Hovedrett Vegetariske woknudler Hovedrett Fastfood på den gode måten Hovedrett Nyretapp med linser, sopp og Karl Johan-majones Hovedrett Spicy bønnesalat med peanøtter Hovedrett Pasta med hjemmelaget tomatsaus, spinat og parmaskinke