© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Oppskrift: Lefser med falafler og ertehummus

Midtøsten møter Norge i denne enkle hverdagsretten.

Falafler og ertehummus

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Ertehummus

  • 200 g frosne erter
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss tahin
  • Saft fra en sitron
  • ½ dl olivenolje
  • ½ dl vann
  • Flaksalt og pepper

Lefse med falafel

  • 1 Pakke frosne falafler
  • 1 dl frosne granateplekjerner
  • 1 stykk salathode
  • 2 avokadoer
  • 4 arabiske lefser

Slik gjør du

Ertehummus

  • Hell kokende vann over ertene for å tørke dem ut og la dem renne av.
  • Ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med presset hvitløk, tahini, sitronsaft og olje.
  • Blend og tilsett vann gradvis til du har en hummuslignende konsistens. Smak til med flaksalt og pepper.

Lefse med falafler

  • Legg falaflene i en ildfast form og varm dem i henhold til anvisningene på pakken.
  • Tine granateplefrøene.
  • Skyll salaten og sleng den tørr. Skjær avokadoen i skiver.
  • Varm flatbrødene og topp med salat, avokado, ertehummus, falafler, granateplefrø og urter.
  • Krydre med flaksalt og pepper.