Tomatsuppe opskrift

Høstens beste tomatsuppe

En smakfull og kremet tomatsuppe som garantert vil bli slå an rundt middagsbordet. Få oppskriften på din neste go-to tomatsuppe når det skal være hjemmelaget, men enkelt.

Tomatsuppe med bakt paprika og croutoner

Bakt, rød paprika er hemmeligheten bak denne aromatiske og kremede tomatsuppen. Server supper sammen med brødcroutoner fra dagsgammelt brød.

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

Dette trenger du:

  • 1 Piece røde paprikaer
  • 1 Piece løk
  • havsalt og pepper
  • 1 Tablespoon olivenolje
  • ½ Tomatsaus - ca. 8 dl
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ Piece rød chili
  • ½ Tablespoon olivenolje
  • 2 stilker fersk timian
  • 1 Deciliter gønnsaksbuljong
  • 1¼ Deciliter matfløte

Croutoner:

  • 1 skiver surdeigsbrød
  • ¼ Deciliter olivenolje
  • havsalt
  • Evt. litt fersk timian til pynt

Sånn gjør du:

Tomatsuppe

  1. Skjær paprikaen i grove stykker. Pill løkene og skjær de i båter. Vend paprikaen og løken i olivenolje, og fordel det på bakepapir eller i en ildfast form. Bakes i ovenen ved 175° varmluft i ca. 30 minutter.
  1. Tilbered tomatsausen som angitt i oppskriften.
  1. Press eller finhakk hvitløk. Skjær chilien i to og fjern kjernene. Finhakk. Varm olivenolje i en panne eller gryte, og tilsett den bakte paprikaen og løken, samt hvitløk. Vend alt sammen og stek det i et par minutter. Tilsett fersk timian, hjemmelaget tomatsaus og grønnsaksbuljong, og la suppen simre i ca. 15 minutter. Blend suppen og tilsett fløte. Varm opp og smak til med havsalt og pepper. Er suppen for kremete for din smak kan du spe opp med litt mer buljong.

Servering

Server suppen sammen med sprøe brødcroutoner og eventuelt litt fersk timian.

Croutoner er en genial måte å bruke dagsgammelt brød på. Lag en dobbel porsjon av croutonene, og spar det som topping til en salat eller spis det når du er litt småsulten.

LES OGSÅ