
Grønn pizza med persillepesto og stracciatella
Velsmakende pizza med sprø og uimotståelig bunn - perfekt for hele familien!
AvGitte Heidi Rasmussen
Grønn pizza med persillepesto og stracciatella
4 pizzaer
Dette trenger du
Pizzadeig
- 4 dl vann
- 400 g hvetemel, gjerne manitoba
- 8 g gjær
- 15 g salt
- 200 g hvetemel
- 2–3 ss vann
Persillepesto
- 1 bunt bredbladet persille
- 1 fedd hvitløk
- 30 g finrevet parmesan
- 15 g ristede pinjekjerner
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
Fyll
- 250 g stracciatella eller burrata (oster)
- 6 vårløk
- 8 grønne asparges
- 2 små squash
- Olivenolje, spray
- Revet skall fra ½ sitron
- Revet parmesan
Slik gjør du
- Rør vann, 400 g hvetemel og gjær sammen i en bolle. Dekk bollen med plastfilm, og la den stå i kjøleskapet i minst 18 timer.
- Ha deigen i en eltemaskin, og elt den godt i cirka 4 minutter.
- Ha i salt, resten av hvetemelet og litt ekstra vann, 2–3 ss. Elt på høy hastighet i ytterligere 5 minutter. Deigen skal bli elastisk og slippe bollen.
- Hell deigen ut på bordet, strekk den ut, og legg den over i en oljet bolle med lokk.
- La bollen stå på bordet i 3–4 timer. Del deretter deigen i fire, og form delene til boller. La bollene heve under lokk til dobbelt størrelse.
- Snitt vårløk, asparges og squash i fine strimler på langs med et mandolinjern eller en grønnsakskreller, og legg grønnsakene i iskaldt vann.
- Bruk håndflaten og strekk deigemnene ut til runde pizzaer. Hvis du kjevler ut deigen, presser du luften ut av den.
- Smør pizzaene med litt stracciatella og pesto. Dra pizzabunnen over på en pizzaspade, og stek pizzaen nederst i ovnen, gjerne på en pizzabakestein. Bruk vanlig over- og undervarme, 275 °C i cirka 4 minutter.
- Topp med squash, vårløk og asparges, spray med litt olje, og stek pizzaene i 1–2 minutter til.
- Dryss med revet sitronskall og parmesan, og server straks.