© Stine Christiansen

Grønn pizza med persillepesto og stracciatella

Velsmakende pizza med sprø og uimotståelig bunn - perfekt for hele familien!

Grønn pizza med persillepesto og stracciatella

4 pizzaer

Dette trenger du

Pizzadeig

  • 4 dl vann
  • 400 g hvetemel, gjerne manitoba
  • 8 g gjær
  • 15 g salt
  • 200 g hvetemel
  • 2–3 ss vann

Persillepesto

  • 1 bunt bredbladet persille
  • 1 fedd hvitløk
  • 30 g finrevet parmesan
  • 15 g ristede pinjekjerner
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Fyll

  • 250 g stracciatella eller burrata (oster)
  • 6 vårløk
  • 8 grønne asparges
  • 2 små squash
  • Olivenolje, spray
  • Revet skall fra ½ sitron
  • Revet parmesan

Slik gjør du

  1. Rør vann, 400 g hvetemel og gjær sammen i en bolle. Dekk bollen med plastfilm, og la den stå i kjøleskapet i minst 18 timer.
  2. Ha deigen i en eltemaskin, og elt den godt i cirka 4 minutter.
  3. Ha i salt, resten av hvetemelet og litt ekstra vann, 2–3 ss. Elt på høy hastighet i ytterligere 5 minutter. Deigen skal bli elastisk og slippe bollen.
  4. Hell deigen ut på bordet, strekk den ut, og legg den over i en oljet bolle med lokk.
  5. La bollen stå på bordet i 3–4 timer. Del deretter deigen i fire, og form delene til boller. La bollene heve under lokk til dobbelt størrelse.
  6. Snitt vårløk, asparges og squash i fine strimler på langs med et mandolinjern eller en grønnsakskreller, og legg grønnsakene i iskaldt vann.
  7. Bruk håndflaten og strekk deigemnene ut til runde pizzaer. Hvis du kjevler ut deigen, presser du luften ut av den.
  8. Smør pizzaene med litt stracciatella og pesto. Dra pizzabunnen over på en pizzaspade, og stek pizzaen nederst i ovnen, gjerne på en pizzabakestein. Bruk vanlig over- og undervarme, 275 °C i cirka 4 minutter.
  9. Topp med squash, vårløk og asparges, spray med litt olje, og stek pizzaene i 1–2 minutter til.
  10. Dryss med revet sitronskall og parmesan, og server straks.