Grillet svinefilet med salat og friske erter i smørsaus
Indrefilet av svin smelter nesten på tungen.
Av
Lone Kjær
— 20. June 2023
Grillet svinefilet med salat og friske erter i smørsaus
Vær oppmerksom på at kjøttet må saltes dagen før servering. Salat og friske erter er lett og godt tilbehør. Savner du mer å tygge på, kan du servere med nypoteter til.
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
Grillet svin
½
stor indrefilet av svin ca. 500g
1½
ss
flaksalt
1
ss
brunt sukker
Salat og erter i smørsaus
2
banansjalottløk
1
hjertesalat
150
g
erter i belg
75
g
smør
⅓
dl
vann
½
sitron
Flaksalt og pepper
½
potte ertespirer
Sånn gjør du
Svinefilet
• Puss kjøttet. Bland sukker og salt, og gni det godt inn i fileten. Legg den i en frysepose, og knyt sammen. La posen ligge i kjøleskapet til dagen etter.
Tenn grillen
• Skyll kjøttet og tørk det godt. Legg fileten på grillen, og la den steke i cirka 15 minutter. Snu underveis. Ta svinefileten av varmen, og la den hvile tildekket i 10 minutter.
Salat og erter i smørsaus
• Skrell løkene og del dem på langs i fire båter. Skyll og tørk salaten. Pill ertene.
• Ha smør og vann i en liten kjele, og varm opp. Pisk det sammen, og smak til med sitronsaft og flaksalt. Vend løk, salat og erter forsiktig inn i smøret, helt til salaten klapper litt sammen.
Til servering: Skjær kjøttet i skiver, og anrett med løk, salat og erter. Drypp smørsaus over, og topp med ertespirer eller lignende mikrogrønt.