© Tia Borgsmidt

Grillet svinefilet med salat og friske erter i smørsaus

Indrefilet av svin smelter nesten på tungen.

Grillet svinefilet med salat og friske erter i smørsaus

Vær oppmerksom på at kjøttet må saltes dagen før servering. Salat og friske erter er lett og godt tilbehør. Savner du mer å tygge på, kan du servere med nypoteter til.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Grillet svin

  • ½ stor indrefilet av svin ca. 500g
  • 1½ ss flaksalt
  • 1 ss brunt sukker

Salat og erter i smørsaus

  • 2 banansjalottløk
  • 1 hjertesalat
  • 150 g erter i belg
  • 75 g smør
  • ⅓ dl vann
  • ½ sitron
  • Flaksalt og pepper
  • ½ potte ertespirer

Sånn gjør du

Svinefilet

• Puss kjøttet. Bland sukker og salt, og gni det godt inn i fileten. Legg den i en frysepose, og knyt sammen. La posen ligge i kjøleskapet til dagen etter.

Tenn grillen

• Skyll kjøttet og tørk det godt. Legg fileten på grillen, og la den steke i cirka 15 minutter. Snu underveis. Ta svinefileten av varmen, og la den hvile tildekket i 10 minutter.

Salat og erter i smørsaus

• Skrell løkene og del dem på langs i fire båter. Skyll og tørk salaten. Pill ertene.

• Ha smør og vann i en liten kjele, og varm opp. Pisk det sammen, og smak til med sitronsaft og flaksalt. Vend løk, salat og erter forsiktig inn i smøret, helt til salaten klapper litt sammen.

Til servering: Skjær kjøttet i skiver, og anrett med løk, salat og erter. Drypp smørsaus over, og topp med ertespirer eller lignende mikrogrønt.