Grillet oksespyd med laurbær og rødløk

Enkelt, men smakfullt!

Oksespyd
© Tia Borgsmidt
Oksespyd
© Tia Borgsmidt

Grillet oksespyd med laurbær og rødløk

Lite og godt. Vil du gjerne spise mindre kjøtt, er det smart å servere grillspyd i stedet for de obligatoriske biffene. Mariner kjøttet lenge, og nyt det sammen med grønt tilbehør.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 grillspyd

Det skal du bruge:

  • ½ ts sambal oelek
  • ¼ fedd hvitløk
  • 150 g oksemørbrad
  • saft fra 1 sitron
  • ½ ss olivenolje
  • ½ rødløk
  • laurbærblader

Slik gjør du:

  1. Ha sambal oelek og presset hvitløk i en frysepose. Skjær kjøttet i terninger, og ha det i fryseposen sammen med sitronsaft og olje. Knyt sammen posen, og gni marinaden godt inn i kjøttet.
  1. La kjøttet ligge i marinaden i et par timer.
  1. Skjær rødløk i båter, og fordel marinert oksekjøtt, rødløk og laurbærblader på et spyd.

Servering:

  1. Grill kjøttet i cirka 3 minutter på hver side, og server med det samme.

LES OGSÅ