Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Grillet dorado med ferskensitron-relish, nypoteter og urter

Fisk smaker fantastisk på grillen! Doradoen er utrolig velsmakende og mør fisk som egner seg godt til helgrilling.

© Stine Christiansen

Til 4 personer

Dette trenger du:

1 økologisk sitron
2 ferskener
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
75 g sukker
4 ss hvitvinseddik
½ ts fennikelfrø
2 ss sitronsaft
4 små dorader à ca. 300 g
salt og pepper
olivenolje
¾ kg små nypoteter
smeltet smør
friske urter

Slik gjør du:

  1. Skjær sitron og fersken i små terninger.
  2. Stek dem et kort øyeblikk i olivenolje og hvitløk.
  3. Tilsett sukker, eddik, fennikelfrø og sitronsaft, og la det småkoke i 10 min., til sitronene er møre og væsken er kokt inn.
  4. Sjekk at fiskene er godt renset. Tørk dem med tørkepapir, krydre dem innvendig med salt og pepper, og gni olivenolje inn i skinnet.
  5. Skrubb potetene og kok dem i 12 min. i lettsaltet vann. Hell av vannet, tilsett litt smør og la potetene trekke mens fisken grilles.
  6. Grill fiskene i ca. 8 min. på hver side. La dem ligge uten å flytte dem – ellers vil skinnet henge fast i grillristen.
  7. Anrett på tallerkener, ha over fersken-sitron-relish og server med nypoteter med urtedryss