
Grillet dorado med ferskensitron-relish, nypoteter og urter
Fisk smaker fantastisk på grillen! Doradoen er utrolig velsmakende og mør fisk som egner seg godt til helgrilling.
AvGitte Heidi Rasmussen
Til 4 personer
Dette trenger du:
1 økologisk sitron
2 ferskener
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
75 g sukker
4 ss hvitvinseddik
½ ts fennikelfrø
2 ss sitronsaft
4 små dorader à ca. 300 g
salt og pepper
olivenolje
¾ kg små nypoteter
smeltet smør
friske urter
Slik gjør du:
- Skjær sitron og fersken i små terninger.
- Stek dem et kort øyeblikk i olivenolje og hvitløk.
- Tilsett sukker, eddik, fennikelfrø og sitronsaft, og la det småkoke i 10 min., til sitronene er møre og væsken er kokt inn.
- Sjekk at fiskene er godt renset. Tørk dem med tørkepapir, krydre dem innvendig med salt og pepper, og gni olivenolje inn i skinnet.
- Skrubb potetene og kok dem i 12 min. i lettsaltet vann. Hell av vannet, tilsett litt smør og la potetene trekke mens fisken grilles.
- Grill fiskene i ca. 8 min. på hver side. La dem ligge uten å flytte dem – ellers vil skinnet henge fast i grillristen.
- Anrett på tallerkener, ha over fersken-sitron-relish og server med nypoteter med urtedryss