Italiensk salat har egentlig ikke noe med Italia å gjøre. Men den smaker godt, spesielt når den er hjemmelaget - for da har du kontroll på majonesen. Vi serverer den veldig gjerne med asparges til.
Til 4 personer: 3 poteter 2 gulrøtter 3 dl frosne erter 6 ss majones 1 lime salt og pepper 1 stor bunt asparges
Ha hele poteter og gulrøtter i en kasserolle og kok dem møre. Sjekk etter 10 minutter, da er nok gulrøttene ferdig. Avkjøl potene og gulrøttene, og tin de grønne ertene. Skrell og kutt grønnsakene i små terninger, og bland dem med ertene. Rør majonesen glatt med litt kaldt vann, og smak til med revet limeskall og litt limesaft. Bland majonesen og grønnsakene, og smak til med salt og pepper. Skjær av de nederste trevlene på aspargesen, og kok dem møre i lettsaltet vann i 1 minutt, og server til salaten.