Vakre epleblomster på mazarinbunn kan serveres med vaniljeis, krem eller crème fraîche.
Av
Lone Kjær
— 06. oktober 2024
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
små porsjonsterter (alternativt en stor terte)
Mørdeig
50
g
hvetemel
18
g
melis
25
g
smør
¼
egg
Marsipankrem
18
g
marsipan
18
g
melis
25
g
mykt smør
¼
egg
6¼
g
mandler
Topping
1¼
epler
¼
sitron, saften fra
Gelé
Litt melis til pynt
Slik gjør du
Mørdeig
Bland hvetemel og melis, smuldre smøret i blandingen. Bruk egget til å samle deigen. Dryss mel på bordet, og kjevle deigen ut. Stikk ut emner som passer formene dine. Smør formene og legg et emne over hver form. Trykk deigen godt opp langs kanten. Sett formene i fryseren i 30 minutter.
Sett stekeovnen på 180 ºC varmluft.
Prikk deigen med en gaffel, og fyll tertene med bakepapir og bakekuler (eller tørre erter). Bak tertebunnene i cirka 10 minutter.
Marsipankrem
Riv marsipanen grovt, og rør den sammen med sukker, smør og egg til en krem. Hakk mandler, og bland inn. Fordel krem i de bakte tertebunnene, og bak i ytterligere cirka 15 minutter, til de er gylne og har satt seg. Avkjøl tertene.
Topping
Skjær eplene i fire båter, fjern kjernehusene, og skjær båtene i tynne skiver. Behold skallet på. Legg dem i en liten kjele med vann og sitron, og la dem småkoke i 1 minutt, til de er myke. Ikke la de ligge lenger, da blir de for myke. Sil av vannet, og klapp epleskivene tørre. Lag en liten grop i midten av tertene ved å ta ut en teskje av marsipankremen. Rull epleskivene sammen, sett dem i midten, og legg deretter skiver rundt slik at det ligner en rose.
Varm geleen og pensle rosene, avslutt med et dryss siktet melis.