© Tia Borgsmidt

Glaserte epleroser og mazarin

Vakre epleblomster på mazarinbunn kan serveres med vaniljeis, krem eller crème fraîche.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 små porsjonsterter (alternativt en stor terte)

Mørdeig

  • 50 g hvetemel
  • 18 g melis
  • 25 g smør
  • ¼ egg

Marsipankrem

  • 18 g marsipan
  • 18 g melis
  • 25 g mykt smør
  • ¼ egg
  • 6¼ g mandler

Topping

  • epler
  • ¼ sitron, saften fra
  • Gelé
  • Litt melis til pynt

Slik gjør du

Mørdeig

  • Bland hvetemel og melis, smuldre smøret i blandingen. Bruk egget til å samle deigen. Dryss mel på bordet, og kjevle deigen ut. Stikk ut emner som passer formene dine. Smør formene og legg et emne over hver form. Trykk deigen godt opp langs kanten. Sett formene i fryseren i 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på 180 ºC varmluft.
  • Prikk deigen med en gaffel, og fyll tertene med bakepapir og bakekuler (eller tørre erter). Bak tertebunnene i cirka 10 minutter.

Marsipankrem

  • Riv marsipanen grovt, og rør den sammen med sukker, smør og egg til en krem. Hakk mandler, og bland inn. Fordel krem i de bakte tertebunnene, og bak i ytterligere cirka 15 minutter, til de er gylne og har satt seg. Avkjøl tertene.

Topping

  • Skjær eplene i fire båter, fjern kjernehusene, og skjær båtene i tynne skiver. Behold skallet på. Legg dem i en liten kjele med vann og sitron, og la dem småkoke i 1 minutt, til de er myke. Ikke la de ligge lenger, da blir de for myke. Sil av vannet, og klapp epleskivene tørre. Lag en liten grop i midten av tertene ved å ta ut en teskje av marsipankremen. Rull epleskivene sammen, sett dem i midten, og legg deretter skiver rundt slik at det ligner en rose.
  • Varm geleen og pensle rosene, avslutt med et dryss siktet melis.