Gazpacho som salat
© John Bendtsen

Gazpacho som salat

Kaldpresset advokadoolje blir intens grønn når den ristes, smaker herlig av avokado og er dessuten veldig sunn. Drypp oljen over salat, grønnsaker og brød. Den sunne oljen fås bl.a. i de fleste større og velassorterte matbutikker.

Forrett til 4, hovedrett til 2:

ciabattabrød 4-6 skiver
smør 2 ss
salatagurk ½
paparika 1 liten oransje/gul
cherrytomater 8
soltørkede tomater 4
salatblader 3 håndfull
avokadoolje 2 ss
sitronbåter 4

Smør brødskivene, skjær dem i terninger, legg dem i en smurt ildfast form og stek dem gylne på 180°. Skrell agurken, skrap ut frøene og skjær fruktkjøttet i små terninger. Rens paprikaen og del den i småbiter. Del de friske tomatene i to og skjær de tørkede i strimler. Bland alt med salaten. Drypp olje og sitronsaft over.