Asparges med reker, majones og bokhvete
4 personer
Sesongens asparges gjør seg godt som en delikat og enkel forrett sammen med hjemmelaget majones, reker og sprø bokhvetekjerner.
MAJONES
2 eggeplommer
1 ts grovkornet sennep
½ ts flaksalt
1–1 ½ dl olivenolje eller smaksnøytral olje
saft av ½ sitron
ca. 50 g parmesan eller norsk hvit geitost
12 hvite asparges
12 grønne asparges
150 g reker
2 ss bokhvete
urter til pynt
MAJONES
Pisk eggeplommene med sennep og salt, til de er tykke og kremaktige. Tilsett oljen gradvis, først i dråpeform, deretter en tynn stråle, mens du fortsetter å vispe. Smak til med sitronsaft og pepper, og vend inn revet parmesan. Tips: Det er mange norske, hvite geitoster som kan erstatte parmesan. Prøv for eksempel Myrdal Kvit Geitost eller besøk Bondens marked og spør etter norsk parmesan der.
Knekk av de nederste endene på aspargesene, både på de grønne og de hvite. De knekker lett av seg selv der de «skal» knekke. Skrell de hvite aspargesene fra hodet og ned ved hjelp av en asparges-
eller potetskreller. Damp begge aspargestypene i lettsaltet vann. De hvite i cirka fem minutter, de grønne i ett til to minutter. Hell av dem vannet og la dem renne godt av seg. Rist bokhveten i en tørr stekepanne til grynene er gylne. Skjær aspargesen i snitter. Ha litt majones i bunnen av fire skåler, og topp dem med asparges og reker. Dryss bokhvete over og pynt med friske urter.