Dukkahpanerte sildebiter med fennikelsalat
4 personer/ 12 små sildebiter
Gi silden litt eksotisk krydder med en dukkahpanering. Sammen med sprø fennikel og rødløk gir det en himmelsk smak.
Dette trenger du:
4 små sildefileter
4 ss dukkah (fås bl.a. fra
Mill & Mortar)
20 g smør
Slik gjør du:
Klipp finnene av silden og risp den lett med en skarp kniv på skinnsiden. Skjær hver sild i 3 stykker, så du har 12 biter i alt. Vend sildene i dukkah på skinnsiden og fold dem sammen på midten.
Smelt smøret i en panne og stek sildebitene i ca. 3 minutter på hver side, til de er gylne.
Prøv grillet sjøkreps med vårsalat, da vel!
Fennikelsalat
Dette trenger du:
1 fennikel
1 rødløk
saft av ½ sitron
litt bredbladet persille
Slik gjør du:
Skjær topp og bunn av fennikelen og skjær den i tynne skiver med et mandolinjern. Skjær løk i tynne skiver. Ha fennikel og løk i en skål, drypp sitronsaft over og bland godt.
Anrett sild med fennikel og rødløk og et lite persilledryss.
Poteter med majo, vaktelegg og ansjos
4 personer/16 stk.
Klassiske og helt uimotståelige poteter med hjemmerørt majones, vaktel-egg og ansjos.
Majones
Dette trenger du:
2 eggeplommer
2 ts grovkornet sennep
½ ts flaksalt
1 ½ dl smaksnøytral olje
saft av ½ sitron
pepper
Slik gjør du:
Ha eggeplommer, sennep og salt i en skål. Pisk med en elektrisk visp og tilsett oljen gradvis. Pisk til en tykk og kremet majones. Smak til med sitronsaft og pepper. Spar halvparten til hovedretten.
Vaktelegg
Dette trenger du:
8 vaktelegg
8 kokte nypoteter
8 ansjoser
1 potte brønnkarse
salt og pepper
Slik gjør du:
Kok eggene i ca. 4 min. Hell av kokevannet og hell kaldt vann over eggene før du piller av skallet. Del ansjosene. Skjær bunnen av potetene så de kan stå. Topp dem med litt majones, halve vaktelegg, ansjoser og litt brønnkarse.