Krabbesalat med tomat og grillet brød

Denne smakfulle og lette krabbesalaten er sommermat på sitt beste.

© Stine Christiansen

Til 6–8 personer

Dette trenger du:

  • ¼ kg solmodne hakkede tomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 lite hvitløksfedd
  • ¼ grønn paprika
  • 1 håndfull basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • salt og pepper
  • 1 ark gelatin
  • ¼ kg krabbekjøtt
  • 1 brød – grillet, i skiver
  • crème fraîche
  • dill & kjørvel

Slik gjør du:

  1. Finhakk tomater, sjalottløk, hvitløk, paprika og basilikum i en blender til en grov salsa.
  2. Smak til med olivenolje, paprikapulver, salt og pepper.
  3. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 10 min. Smelt den over vannbad og rør inn i tomatsalsaen.
  4. Sett den i kjøleskapet i et par timer, og bland den deretter med krabbekjøtt.
  5. Smak til med salt og pepper og server med grillet eller ristet brød, crème fraîche og masse urter