Grillede gulerødder © Tia Borgsmidt

Grillet sommergulerøtter med kremet burrata

Norge møter Italia med et streif av Midtøsten. Sesongens gulrøtter får selskap av en kremet burrata smaksatt med et krydderdryss fra varmere strøk.

Grillet sommergulerøtter med kremet burrata

Dette trenger du:

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

Dukkah

  • ½ Teaspoon spisskummen
  • ½ Teaspoon fennikelfrø
  • ½ Teaspoon korianderfrø
  • ½ Teaspoon pepperkorn
  • 1 Tablespoon mandler
  • 1 Tablespoon hasselnøtter
  • ½ Teaspoon flaksalt

Nye gulerødder

  • ½ bunt nye gulrøtter, cirka 16 stykker
  • olivenolje
  • 1 burrataer
  • ½ bunt gressløk
  • flaksalt og pepper

Slik gjør du:

Dukkah:

  1. Ha spisskummen, fennikel, koriander og pepperkorn i en tørr stekepanne, og rist til det begynner å dufte.
  1. Ha de varme krydderne over i en morter, og støt dem.
  1. • Ha mandler og hasselnøtter i stekepannen, og rist til nøttene er gylne.
  1. Ta nøttene ut av pannen, og hakk dem.
  1. Vend krydderne sammen med nøtter og flaksalt.

Nye gulerødder:

  1. Vask gulrøttene, og del dem på langs hvis de er tykke.
  1. Pensle gulrøttene med olivenolje, og grill dem i to minutter på hver side. De skal fremdeles ha litt tyggemotstand.
  1. Tørk burrataene, og fjern den ytterste hinnen.

Servering:

  1. Anrett gulrøttene med kremet burrata, og dryss dukkah og klippet gressløk over.
  1. Krydre med flaksalt og pepper.

LES OGSÅ