Grillede auberginer med tomater og burrata

Ingen sommer uten grillet aubergine! Denne smaker ekstra godt med cherrytomater og nydelig burrata på toppen.

© Stine Christiansen

Til 4 personer

Dette trenger du:

  • 2 små auberginer
  • olivenolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ts oregano
  • salt og pepper
  • 300 g cherrytomater
  • 2 vårløk
  • ½ økologisk sitron,
  • finrevet skall og saft
  • ¾ dl olivenolje
  • 1 håndfull hakket persille
  • 1 liten håndfull hakket mynte
  • 1 burrata

Slik gjør du:

  1. Del auberginene i to på langs, og lag noen små snitt på tvers ned i kjøttet.
  2. Drypp med olivenolje og krydre med knust hvitløk, oregano, salt og pepper.
  3. Grill dem på indirekte varme til de er gylne og nesten møre, ca. 15. min.
  4. Del tomatene i to og skjær vårløken i ringer.
  5. Vend dem i en marinade av sitron, olivenolje og krydderurter smakt til med salt og pepper.
  6. Del burrataen i fire og legg dem oppå auberginene.
  7. Ha over tomatsalsa og server med en gang