Sprøstekt løk, brønnkarse og ertespirer has hver for seg i små skåler og settes på bordet. Briochen skjæres i skiver og stekes som toast.
Til fire personer:
Brioche
1 dl melk
25 g gjær
3 egg
1 ss sukker
½ ts fint salt
ca. 300 g hvetemel
125 g mykt smør
Steinbitrogn
1 løk
smør og olje
150 g steinbitrogn
brønnkarse
ertespirer
Lag brioche ved å ha melk i en liten kasserolle, og varm opp til ca. 38 grader. Hell den over i en bolle, og rør ut gjæren i den lunkne melken.
Pisk eggene med sukkeret i en annen bolle, og rør det så sammen med melken. Tilsett salt og mel.
Elt deigen godt sammen. Elt så det myke smøret inn i deigen, litt om gangen.
Form deigen til en liten klump, og dekk den med plastfolie. La deigen heve i cirka en time. Form deigen til et brød, og legg det over i en smurt brødform. Etterhev i 45 minutter.
Sett ovnen på 200 grader. Stek brødet midt i ovnen i 30 minutter. Ta ut brødet og avkjøl det på en rist.
Skjær løken i tynne båter, og stek dem sprø i olje. Skjær briochen i staver på fem centimeter. Stek dem sprø i smør på alle sider.
Anrett brioche, steinbitrogn, løk og urter i små boller, og server.