
Verdens beste fløtekarameller
Ekte fløtekarameller smaker best! Når du i tillegg kombinerer dem med flaksalt og lakris er det vanskelig å toppe det.
Av — 18. november 2020Ekte fløtekarameller smaker best! Når du i tillegg kombinerer dem med flaksalt og lakris er det vanskelig å toppe det.
ca. 24. stk.
Dette trenger du:
- 60 g smør*
- 125 g sukker*
- 1,5 dl kremfløte*
- 0,5 dl lys sirup*
- 1 ts vaniljesukker*
- 0,5 ts flaksalt*
- 1 ts flaksalt*
- 2 ts lakrispulver
Slik gjør du:
- Smør en liten form med olje, ca. 10 x 15 cm, og kle den med bakepapir.
- Ha smør, sukker, fløte og sirup i en kjele og kok opp.
- Skru ned til middels varme og la blandingen koke under omrøring til temperaturen er ca. 122 grader – det tar ca. 25 min.
- Løft kjelen av varmen, rør vaniljesukker og salt inn i karamellmassen, og hell det i formen.
- La det avkjøles litt i romtemperatur.
- Bland resten av flaksaltet med lakrispulveret og dryss på toppen.
- Sett formen i kjøleskapet et par timer.
- Vend karamellen ut på et skjærebrett og skjær dem i biter på ca. 2 x 2 cm.
- Oppbevar karamellene i kjøleskapet.