© Birgitta Drejer og Andreas Mikkel Hansen

Verdens beste fløtekarameller

Ekte fløtekarameller smaker best! Når du i tillegg kombinerer dem med flaksalt og lakris er det vanskelig å toppe det.

Ekte fløtekarameller smaker best! Når du i tillegg kombinerer dem med flaksalt og lakris er det vanskelig å toppe det.

ca. 24. stk.

Dette trenger du:

  • 60 g smør*
  • 125 g sukker*
  • 1,5 dl kremfløte*
  • 0,5 dl lys sirup*
  • 1 ts vaniljesukker*
  • 0,5 ts flaksalt*
  • 1 ts flaksalt*
  • 2 ts lakrispulver

Slik gjør du:

  1. Smør en liten form med olje, ca. 10 x 15 cm, og kle den med bakepapir.
  2. Ha smør, sukker, fløte og sirup i en kjele og kok opp.
  3. Skru ned til middels varme og la blandingen koke under omrøring til temperaturen er ca. 122 grader – det tar ca. 25 min.
  4. Løft kjelen av varmen, rør vaniljesukker og salt inn i karamellmassen, og hell det i formen.
  5. La det avkjøles litt i romtemperatur.
  6. Bland resten av flaksaltet med lakrispulveret og dryss på toppen.
  7. Sett formen i kjøleskapet et par timer.
  8. Vend karamellen ut på et skjærebrett og skjær dem i biter på ca. 2 x 2 cm.
  9. Oppbevar karamellene i kjøleskapet.