Tindvedmazarin med brent marengs

En klassisk mazarin er saftig og smaker nydelig av marsipan. Her får den selskap av sesongens syrlige tindved og brent marengs.

© Tia Borgsmidt

Tindvedmazarin med brent marengs

8-10 personer

En klassisk mazarin er saftig og smaker nydelig av marsipan. Her får den selskap av sesongens syrlige tindved og brent marengs.

Dette trenger du:

Tindvedmazarin

  • 150 g marsipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 egg
  • 2 spsk. tindvedsirup
  • 50 g hvetemel
  • 50 g tindved

Brent marengs

  • 2 pasteuriserte eggehviter
  • 100 g sukker
  • Eventuelt noen ringblomstblader til pynt

Slik gjør du:

Tindvedmazarin

  1. Riv marsipanen og ha den i en bolle med sukker og smør, som du pisker godt.
  2. Pisk inn eggene – ett av gangen.
  3. Tilsett tindvedsirup og siktet hvetemel, og vend til slutt tindved inn i deigen.
  4. Fordel deigen i en smurt kakeform (ca. 20 cm i diameter), og stek ved 175° varmluft i ca. 25 min., til den er gylden.
  5. Avkjøl kaken.

Brent marengs

  1. Pisk eggehvitene stive.
  2. Tilsett sukkeret gradvis og fortsett å piske til du får en tykk, kremet marengsmasse.
  3. Hell massen over kaken og brenn den med en creme brulé-brenner.
  4. Pynt eventuelt kaken med ringblomstblader.