
Tindvedmazarin med brent marengs
En klassisk mazarin er saftig og smaker nydelig av marsipan. Her får den selskap av sesongens syrlige tindved og brent marengs.
AvLone Kjær
Tindvedmazarin med brent marengs
8-10 personer
En klassisk mazarin er saftig og smaker nydelig av marsipan. Her får den selskap av sesongens syrlige tindved og brent marengs.
Dette trenger du:
Tindvedmazarin
- 150 g marsipan
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 3 egg
- 2 spsk. tindvedsirup
- 50 g hvetemel
- 50 g tindved
Brent marengs
- 2 pasteuriserte eggehviter
- 100 g sukker
- Eventuelt noen ringblomstblader til pynt
Slik gjør du:
Tindvedmazarin
- Riv marsipanen og ha den i en bolle med sukker og smør, som du pisker godt.
- Pisk inn eggene – ett av gangen.
- Tilsett tindvedsirup og siktet hvetemel, og vend til slutt tindved inn i deigen.
- Fordel deigen i en smurt kakeform (ca. 20 cm i diameter), og stek ved 175° varmluft i ca. 25 min., til den er gylden.
- Avkjøl kaken.
Brent marengs
- Pisk eggehvitene stive.
- Tilsett sukkeret gradvis og fortsett å piske til du får en tykk, kremet marengsmasse.
- Hell massen over kaken og brenn den med en creme brulé-brenner.
- Pynt eventuelt kaken med ringblomstblader.