© Tia Borgsmidt

Sommerbær med "clotted cream" og krønsj

Friske sommerbær servert med «clotted cream» og krønsj med marsipan.

Sommerbær med "clotted cream" og krønsj

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Krønsj

  • 62 g marsipan
  • 37 g sukker
  • 25 g hvetemel
  • 25 g smør

Bær

  • 250 g forskjellige typer bær
  • ½ ss sukker
  • ½ ts vaniljesukker
  • 2 friske myntekvister

Clotted cream

  • 100 g creme fraice 35%
  • 1 dl kremfløte
  • ½ ts vaniljesukker

Sånn gjør du

Krønsj

• Sett ovnen på 200 oC. Riv marsipanen grovt, og ha den i en bolle sammen med sukker, mel og smør.

• Bland alt sammen til det smuldrer seg, og fordel det på en stekeplate med bakepapir. Bak i cirka 10 minutter til det er gyllent. Vend det underveis. Avkjøl.

Sommerbær

• Rens bærene, og skjær jordbærene i mindre biter. Ha bærene i en bolle, dryss sukker og vanilje over, bland det forsiktig. Skyll og hakk mynte, og vend inn sammen med bærene.

Clotted cream

• Pisk crème fraîche mykt og litt tykt. Pisk fløten til krem, og vend den sammen med crème fraîche og vaniljesukker.

Til servering: Anrett bær og krønsj i dessertskåler og server kremen på siden.