Friske sommerbær servert med «clotted cream» og krønsj med marsipan.
Av
Lone Kjær
— 20. juni 2023
Sommerbær med "clotted cream" og krønsj
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
Krønsj
62
g
marsipan
37
g
sukker
25
g
hvetemel
25
g
smør
Bær
250
g
forskjellige typer bær
½
ss
sukker
½
ts
vaniljesukker
2
friske myntekvister
Clotted cream
100
g
creme fraice 35%
1
dl
kremfløte
½
ts
vaniljesukker
Sånn gjør du
Krønsj
• Sett ovnen på 200 oC. Riv marsipanen grovt, og ha den i en bolle sammen med sukker, mel og smør.
• Bland alt sammen til det smuldrer seg, og fordel det på en stekeplate med bakepapir. Bak i cirka 10 minutter til det er gyllent. Vend det underveis. Avkjøl.
Sommerbær
• Rens bærene, og skjær jordbærene i mindre biter. Ha bærene i en bolle, dryss sukker og vanilje over, bland det forsiktig. Skyll og hakk mynte, og vend inn sammen med bærene.
Clotted cream
• Pisk crème fraîche mykt og litt tykt. Pisk fløten til krem, og vend den sammen med crème fraîche og vaniljesukker.
Til servering: Anrett bær og krønsj i dessertskåler og server kremen på siden.