© Anders Schønnemann

Sjokoladeluksus med marsipan

Søt marsipan med sjokoladeganache ... Denne desserten kommer du til å lage mer enn én gang! Vil du unngå sjokosjokk anbefaler vi å servere kaken direkte fra fryseren i små, delikate stykker.

Marsipanbunn

150 g marsipan 150 g sukker 150 g smør

3 egg

Sjokoladeganache

3 dl kremfløte

50 g honning

200 g mørk sjokolade

50 g hakkede mandler

1 ts flaksalt

Tilbehør til 4 personer:

1 dl crème fraîche

1 ss melis

1 vaniljestang

Riv marsipanen. Rør sammen sukker og smør til blandingen er bløt. Tilsett egg, ett om gangen, mens du pisker. Vend marsipanen inn i deigen til slutt. Fordel deigen i en smurt, kvadratisk form, ca. 20 x 20 cm, dekket med bakepapir. Stek bunnen på 175 grader i ca. 15 min, til den er gyllen på overflaten. Avkjøl.

Ha fløte og honning i en gryte og varm opp til kokepunktet. Honningen skal smelte. Avjøl litt. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad. Hell 1⁄3 av fløten over i sjokoladen og rør til blandingen blir tykk. Gjenta med samme mengde fløte. Hell siste rest av fløten i blandingen og rør kremen sammen til den får en blank konsistens. Sett kremen i kjøleskapet til den tykner. Rør i kremen med jevne mellomrom. Hell sjokoladeganachen over marsipanbunnen og pynt med mandler. Dryss over salt, dekk til kaken og sett den i fryseren i minimum 3 timer. Skjær kaken i stykker på 2 x 4 cm. Server med crème fraîche blandet med melis og vaniljestang.