Sjokolade- og espressokake med Nicciolatakrem

Den perfekte kaken for sjokoladeelskeren og din utkårede! Bak den dagen før, og pynt med nocciola- ta-kremen. Kaken rekker til mange, så det er nok til å gi et stykke til en snill nabo, kollega eller et familiemedlem som en hyggelig hilsen på valentinsdagen.

Sjokolade- og espressokake med Nicciolatakrem

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 kake (nok til 8 personer)

Sjokolade- og espressokake

  • 400 g mørk sjokolade
  • 400 g smør
  • 480 g brunt sukker
  • 6 store egg
  • 480 g kakemel eller siktet hvetemel
  • 40 g kakaopulver
  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl espresso

Nicciolatakrem

  • 600 g mykt smør
  • 400 g melis
  • 8 ss nocciolata (hasselnøttsmør med kakao)

Slik gjør du

Sjokolade- og espressokake

  • Sett ovnen på 160 oC. Smør en springform på cirka 20 centimeter i diameter, og kle bunnen med bakepapir.
  • Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Ha smør og brunt sukker i en bolle, og pisk i cirka 10 minutter. Tilsett eggene, ett om gangen, mens du pisker videre.
  • Bland hvetemel, kakao og bakepulver, og sikt det i røren. Vend alt sammen, og ha i espresso og smeltet sjokolade.
  • Hell røren i formen, og bak kaken i cirka 1 time og 15 minutter, til den setter seg. Stikk en bakepinne i kaken for å kjenne om den er ferdig. Henger det røre på pinnen, må den stå i ovnen litt til. Ta ut kaken, og avkjøl den på en rist. La den gjerne hvile til neste dag.

Nicciolatakrem

  • Ha smør og melis i en bolle, og pisk det godt sammen. Tilsett nocciolata, og pisk videre til du har en krem.
  • Ha kremen i en sprøytepose med stjernetut, og dekorer kaken.

Er du på jakt etter en dessert du kan lage på 5 minutter? Her er 10 raske og enkle desserter!