Dessert Sitronkaker, hvit sjokolade, mandler og myk marengs En helt genial kombinasjon. Av Lone Kjær — 17. oktober 2020 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Sitronkaker, hvit sjokolade, mandler og myk marengs 12 stk. Vi baker små sitronkaker med hvit sjokolade og mandler til dessert. Stekes kakene i porsjonsformer blir det 12 små kaker av oppskriften. Dette trenger du: Sitronkaker 200 g mandelmel 100 g polentamel 1 ts bakepulver 200 g mykt smør 125 g lyst rørsukker 3 egg revet skall av 2 sitroner 75 g hvit sjokolade 25 g mandelflak Sitronglasur 2 ss flytende honning saft av 1 sitron Myke marengs 2 eggehviter 75 g sukker melis og skogsyre til pynt Slik gjør du: Sitronkaker Sett ovnen på 175 grader. Pensle 12 små former eller kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir og smør sidene. Rør mandelmelet sammen med polenta og bakepulver. Pisk smør med sukker til det er mykt. Tilsett ett egg av gangen. Rør melet inn i deigen sammen med revet sitronskall og hakket hvit sjokolade. Fordel deigen i formene og dryss overmandelflak. Stek kakene midt i ovnen i ca. 12 minutter til de er gylne. Lager du kaken i en springform skal den steke i ca. 30 min. Bruk en bakenål for å sjekke om kakene er ferdig stekt. Henger det deig på nålen, må den steke litt til. Avkjøl kakene på bakerist. Sitronglasur Ha flytende honning og sitronsaft i en liten kjele og rør sammen til honningen smelter. La glasuren avkjøles litt før den helles over kaken. Myk marengs Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til en myk marengs. Dryss kakene med siktet melis før servering. Pynt med skogsyre og server med myk marengs. Håndplukket til deg Dessert Enkel ostekake med hvit sjokolade Dessert Pavlova med jordbær, rose og hvit sjokolade Dessert 10 flotte kaker til 17. mai Dessert Denne videoen har gjort sitronfromasj til sommerens mest hypede dessert Dessert Overdådig nøtte-marengskake med sommerbær Dessert Bringebærkake - enkel og enestående