Sitronkaker, hvit sjokolade, mandler og myk marengs

En helt genial kombinasjon.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Sitronkaker, hvit sjokolade, mandler og myk marengs

12 stk.

Vi baker små sitronkaker med hvit sjokolade og mandler til dessert. Stekes kakene i porsjonsformer blir det 12 små kaker av oppskriften.

Dette trenger du:

Sitronkaker

  • 200 g mandelmel
  • 100 g polentamel
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g mykt smør
  • 125 g lyst rørsukker
  • 3 egg
  • revet skall av 2 sitroner
  • 75 g hvit sjokolade
  • 25 g mandelflak

Sitronglasur

  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 sitron

Myke marengs

  • 2 eggehviter
  • 75 g sukker
  • melis og skogsyre til pynt

Slik gjør du:

Sitronkaker

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Pensle 12 små former eller kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir og smør sidene.
  3. Rør mandelmelet sammen med polenta og bakepulver.
  4. Pisk smør med sukker til det er mykt. Tilsett ett egg av gangen.
  5. Rør melet inn i deigen sammen med revet sitronskall og hakket hvit sjokolade.
  6. Fordel deigen i formene og dryss overmandelflak.
  7. Stek kakene midt i ovnen i ca. 12 minutter til de er gylne. Lager du kaken i en springform skal den steke i ca. 30 min.
  8. Bruk en bakenål for å sjekke om kakene er ferdig stekt. Henger det deig på nålen, må den steke litt til.
  9. Avkjøl kakene på bakerist.

Sitronglasur

  1. Ha flytende honning og sitronsaft i en liten kjele og rør sammen til honningen smelter.
  2. La glasuren avkjøles litt før den helles over kaken.

Myk marengs

  1. Pisk eggehvitene stive.
  2. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til en myk marengs.
  3. Dryss kakene med siktet melis før servering.
  4. Pynt med skogsyre og server med myk marengs.