Rosa pavlova
• Ha eggehvitene i en bolle sammen med vaniljesukker, sukker, maisenna, vineddik og kokende vann. Pisk på lav styrke i cirka 10 minutter til du har en luftig marengsmasse. Bland fruktfarge i massen, gjerne litt ujevnt fordelt, slik at den blir marmorert.
• Fordel massen i 8 topper på et stekebrett med bakepapir. Toppene skal ha litt høyde.
• Bak dem i stekeovn ved 120 oC i cirka 1 time. Slå av ovnen, og la dem avkjøle seg i ovnen. Pavlovaer skal ha være sprø utenpå og seige i midten.
Hibiskuskrem
• Pisk fløte til krem. Tilsett mascarpone og melis, og rør det sammen.
• Vend litt sirup forsiktig inn i kremen, slik at den blir marmorert.
Hibiskussirup
• Ha vann og hibiskus i en kjele, og kok opp. Ta kjelen av varmen, og la det trekke i cirka 5 minutter.
• Sil vekk bladene, og ha teen tilbake i kjelen. Tilsett sukker, og kok inn til en sirup.
• Sett kjelen til side, og kjøl ned sirupen.
Servering
• Fordel hibiskuskrem på marengsene, og dryss bringebærstøv over.