© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Ostekake med sitrus, kjeks og gelé

Sprø kjeksbunn og uimotståelig kremost smakt til med klementinsaft og toppet med valmuefrø. Øverst et tynt lag med appelsingelé.

Ostekake med sitrus, kjeks og gelé

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Kjeksbunn

  • 27 g smør
  • 62 g digestivekiks

Ostekrem

  • ½ dl friskpresset klementinsaft (presset av frisk frukt)
  • 1 gelatinplater
  • 100 g kremost naturell
  • ½ dl cremefraiche, 35 %
  • 18 g melis
  • ½ dl kremføte
  • ¼ ss blå valmuefrø

Appelsingelé

  • ½ gelatinplater
  • ⅓ dl appelsinsaft

Slik gjør du

Kjeksbunn

  1. Smelt smør og sett det til avkjøling.
  1. Knus kjeksene, ha dem for eksempel i en pose og knus med et kjevle. Det skal bli en jevn, fin masse.
  1. Bland den knuste kjeksen med smør, og fordel i 8 glass. Trykk kjeksblandingen godt ned i glassene.

Ostekrem

  1. Skrell klementiner og press ut saften.
  1. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i cirka 10 minutter.
  1. Sil klementinsaften over i en kjele, og varm opp til den er fingervarm. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i den lune saften.
  1. Pisk kremost, crème fraîche og siktet melis til det er glatt. Pisk fløten til krem.
  1. Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen sammen med klementinsaften og valmuefrøene.
  1. Fordel ostekrem på kjeksbunnen i glassene, og sett dem i kjøleskapet. La glassene stå i minst 3 timer.

Appelsingelé

1.Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 10 minutter.

  1. Ha appelsinsaften i en kjele, og varm opp til den er fingervarm. Klem vannet ut av gelatinen, og rør den i saften til gelatinen har løst seg opp.
  1. Hell saften forsiktig over i glassene. Deretter lar du glassene stå i kjøleskapet til geleen stivner, omtrent 1 time.

Servering

  1. Glassene bør tas ut av kjøleskapet cirka en halvtime før servering.