Ostekake med hint av tiramisu
Denne ostekaken minner om den italienske dessertklassikeren, med ostekrem, ladyfingers og sterke kaffesmak. Her serverer vi kaken med søte amarena-kirsebær.
AvLone Kjær
Fusjon av tiramisu og ostekake. Tallerkner og skål fra Rosanna Svensson, kakegaffel fra Erik Bagger.
Ostekake a la tiramisu med kirsebær
8 personer
Dette trenger du:
Kjeksbunn
- 150 g ingefærkjeks
- 100 g smør
MascarPone-creme
- korn av 1 vaniljestang
- 2 ss. sukker
- 400 g mascarpone
- 200 g kremost naturell
- 170 g melis
- 2 dl kremfløte
- 50 g kakaopulver
- 200 g ladyfingers
- 3 dl kaffe/espresso
- 1 glass amarena-kirsebær
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn
- Knus kjeksen i en blender.
- Smelt smør og bland med kjeksen.
- Press massen godt ned i bunnen av en smurt kakeform, ca. 20 cm diameter. Legg formen i fryseren i ca. 30 minutter.
Mascarponekrem
- Skrap ut frøene av vaniljestangen, og tilsett de til sukkeret.
- Rør mascarpone og kremost til en fin masse.
- Tilsett melis og vaniljesukker, og rør kremen sammen.
- Pisk fløten til tykk krem og vend den forsiktig inn i ostekremen.
- Fordel 1/3 av kremen på kjeksbunnen.
- Dypp dine ladyfingers i kaffen/espressoen, og fordel dem pent på kremen.
- Dryss et lag med siktet kakaopulver, og topp med 1/3 av kremen.
- Gjenta med resten av ladyfingers dyppet i kaffe.
- Dryss et nytt lag med siktet kakaopulver og topp igjen med resten av kremen.
- Sett kaken i kjøleskapet og la stå til neste dag.
Servering
Dryss siktet kakaopulver over kaken og servér med amarena-kirsebær.