Ostekake med hint av tiramisu

Denne ostekaken minner om den italienske dessertklassikeren, med ostekrem, ladyfingers og sterke kaffesmak. Her serverer vi kaken med søte amarena-kirsebær.

Cheesecake a la tiramisu
© Anders Schønnemann

Fusjon av tiramisu og ostekake. Tallerkner og skål fra Rosanna Svensson, kakegaffel fra Erik Bagger.

Ostekake a la tiramisu med kirsebær

8 personer

Dette trenger du:

Kjeksbunn

  • 150 g ingefærkjeks
  • 100 g smør

MascarPone-creme

  • korn av 1 vaniljestang
  • 2 ss. sukker
  • 400 g mascarpone
  • 200 g kremost naturell
  • 170 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g kakaopulver
  • 200 g ladyfingers
  • 3 dl kaffe/espresso
  • 1 glass amarena-kirsebær

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn

  1. Knus kjeksen i en blender.
  2. Smelt smør og bland med kjeksen.
  3. Press massen godt ned i bunnen av en smurt kakeform, ca. 20 cm diameter. Legg formen i fryseren i ca. 30 minutter.

Mascarponekrem

  1. Skrap ut frøene av vaniljestangen, og tilsett de til sukkeret.
  2. Rør mascarpone og kremost til en fin masse.
  3. Tilsett melis og vaniljesukker, og rør kremen sammen.
  4. Pisk fløten til tykk krem og vend den forsiktig inn i ostekremen.
  5. Fordel 1/3 av kremen på kjeksbunnen.
  6. Dypp dine ladyfingers i kaffen/espressoen, og fordel dem pent på kremen.
  7. Dryss et lag med siktet kakaopulver, og topp med 1/3 av kremen.
  8. Gjenta med resten av ladyfingers dyppet i kaffe.
  9. Dryss et nytt lag med siktet kakaopulver og topp igjen med resten av kremen.
  10. Sett kaken i kjøleskapet og la stå til neste dag.

Servering

Dryss siktet kakaopulver over kaken og servér med amarena-kirsebær.