© Ulf Svane

Oppskrift på ekte fransk nougat

Denne velsmakende nougaten er perfekt til høytiden.

Ekte fransk nougat

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g mandler
  • 50 g usaltede pistasjnøtter
  • 1¼ dl vann
  • 200 g honning
  • 350 g sukker
  • 225 g glukose
  • 60 g sukker
  • 80 g eggehvite
  • 2 ss melis
  • 1 sukkertermometer

Slik gjør du:

  • Rist mandler og nøtter i ovnen på 150° i 15-20 minutter til de er gylne. La dem avkjøles.
  • Kok opp vann, honning, sukker og glukose til en sukkersirup på svak varme til den når en temperatur på 150°. Sjekk med et sukkertermometer - det tar 15-20 minutter. Vær tålmodig, for temperaturen holder seg lenge på 120°, men så stiger den plutselig veldig raskt.
  • Visp sukker og eggehviter til en luftig marengs mens sukkersirupen koker. Hell den varme sukkersirupen i marengsmassen i en tynn stråle mens du visper. Rør blandingen i 8-10 minutter til den er seig og lang. Vend inn de ristede nøttene. Hell blandingen på et stykke bakepapir drysset med melis eller et stykke spiselig rispapir, legg et nytt lag bakepapir eller rispapir over og kjevle ut til en firkant.
  • La blandingen avkjøles og skjær den opp i stenger og deretter i mindre biter. Oppbevar fransk nougat i en beholder med tettsluttende lokk. Holdbarheten er ca. 2 måneder.