© Tia Borgsmidt

Nøttekake med rabarbrakrem

Deilig nøttebunn toppet med rabarbrakrem. Kremen er enkel å lage, og den har en frisk og deilig smak av vår.

Nøttekake med rabarbrakrem

Du trenger

1 springform, ca. 20 cm i diameter
Sprøytepose med tut

Kaken er til ca. 8-10 personer

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 kake

Nøttebunn

  • 6 eggehviter
  • 350 g nøtter, eks. mandler og hasselnøtter
  • 350 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss potetmel
  • 4 ts bakepulver

Rabarbrakrem

  • 2 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 600 g renset rabarbra
  • 2 dl vann
  • 6 dl kremfløte

Pynt

  • 200 g separate, frosne bjørnebær

Sånn gjør du

Nøttebunn

• Sett ovnen på 175 grader varmluft.

• Pisk eggehvitene helt stive. Knus nøttene grovt (ikke til mel).

• Vend nøtter, sukker, hvetemel, potetmel og bakepulver i eggehvitene.

• Fordel massen i en smurt springform, cirka 20 centimeter i diameter, bak bunnen i cirka 25 minutter.

• Sett den til avkjøling.

Rabarbrakrem

• Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av sukkeret.

• Skjær rabarbraen i biter, og ha dem i en kjele med sukker, vaniljesukker, vaniljestang og vann.

• La rabarbraen småkoke på svak varme til det er blitt en kompott, cirka 10 minutter.

• Ta ut vaniljestangen, og kjør rabarbraen i en blender.

• Avkjøl kompotten.

Servering

• Løsne forsiktig formen fra kaken, og legg bunnen på et serveringsfat.

• Pisk fløten til krem, og vend inn rabarbra- kompotten.

• Ha kremen i en sprøytepose med tut, og dekorer kaken.

• Topp med frosne bjørnebær.