Sprø kjeksbunn, karamell, sjokolade og havsalt. Kan det blir bedre? Neppe.
Oppskriften gir ca 20 biter.
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
biter
Kjeksbunn
15
g
Digestive-kjeks
7½
g
smør
¼
ss
brun farin
¼
ts
malt kanel
Salt karamell
22
g
sukker
2
g
smør
¼
dl
kremfløte
10
g
mørk sjokolade
¼
ss
smør
flaksalt
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret og knus kjeksene fint. Bland sammen og trykk ned i en smurt form, gjerne en med løs bunn. Vi har brukt en firkantet form på 10 x 30 cm.
Bak bunnen i 8 minutter, avkjøl.
Lag karamell ved å smelte sukkeret i en gryte til det er gyllent.
Tilsett smør og ha i fløten litt av gangen, slik at karamellen ikke stivner. Kok karamellen ved svak varme til den har en temperatur på 122 grader – bruk sukkertermometer.
Smør karamellen over kjeksbunnen og la stå til karamellen stivner.
Smelt sjokoladen over vannbad, rør inn smør, og ha i en sprøytepose hvis du vil lage fint mønster. Alternativt smører du det utover karamellen til et jevnt lag.
Dryss over salt og sett kjølig noen timer før servering. Del i 20 avlange biter.