Oppskrift: Kjeksbar med karamell og sjokolade

Sprø kjeksbunn, karamell, sjokolade og havsalt. Kan det blir bedre? Neppe

Kjeksbar med karamell og sjokolade © Anders Schønnemann

Kjeksbar med karamell og sjokolade

Sprø kjeksbunn, karamell, sjokolade og havsalt. Kan det blir bedre? Neppe.

Oppskriften gir ca 20 biter.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 biter

Kjeksbunn

  • 15 g Digestive-kjeks
  • 7½ g smør
  • ¼ ss brun farin
  • ¼ ts malt kanel

Salt karamell

  • 22 g sukker
  • 2 g smør
  • ¼ dl kremfløte
  • 10 g mørk sjokolade
  • ¼ ss smør
  • flaksalt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  1. Smelt smøret og knus kjeksene fint. Bland sammen og trykk ned i en smurt form, gjerne en med løs bunn. Vi har brukt en firkantet form på 10 x 30 cm.
  1. Bak bunnen i 8 minutter, avkjøl.
  1. Lag karamell ved å smelte sukkeret i en gryte til det er gyllent.
  1. Tilsett smør og ha i fløten litt av gangen, slik at karamellen ikke stivner. Kok karamellen ved svak varme til den har en temperatur på 122 grader – bruk sukkertermometer.
  1. Smør karamellen over kjeksbunnen og la stå til karamellen stivner.
  1. Smelt sjokoladen over vannbad, rør inn smør, og ha i en sprøytepose hvis du vil lage fint mønster. Alternativt smører du det utover karamellen til et jevnt lag.

Dryss over salt og sett kjølig noen timer før servering. Del i 20 avlange biter.