© Anders Schønnemann

Islags-kake med kokos og jordbær

Sommerens beste islags-kake med kokosis, mørk rom, jordbær og krem.

Islags-kake med kokos og jordbær

Is og frukt skaper skjønne sommerdesserter. Vi topper på med en mørk rom og laver en islagkake som ikke lar en eneste smaksløk være uberørt - garantert.

Psst.. Vi har samlet de beste oppskriftene på 17.mai kaker her!

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Kokosis

  • ¼ økologisk sitron
  • ¼ lime
  • 1¼ dl kremfløte
  • ¼ boks kondensert melk (ca. 397 g)
  • 37 g kokosmel
  • ¾ sukkerbunner
  • ¼ dl mørk rom

Pynt

  • ½ dl kremfløte
  • 12 g kokosflak
  • 50 g jordbær

Sånn gjør du

  1. Riv skallet av sitron og lime fint.
  1. Ha fløte, kondensert melk og sitron- og limeskall i en bolle og visp til et tykt skum. Vend inn kokosmelet.
  1. Legg en lagkakebunn på et kakefat. Legg en ring fra en kakeform ca. 9-10 cm høy rundt kakebunnen.
  1. Drypp halvparten av rommen på lagkakebunnen.
  1. Fordel halvparten av kokos-isen på bunnen og legg den andre lagkakebunnen oppå.
  1. Drypp resten av romen over og hell nå resten av isen over. Avslutt med en lagkakebunn.
  1. Bank kaken forsiktig i bordet noen ganger for å unngå lufthull.
  1. Dekk formen med plastfolie og sett den i fryseren til neste dag.
  1. Ta isen ut av fryseren ca. 30 minutter før servering.
  1. Pisk kremfløten og fordel på toppen av iskremkaken.
  1. Pynt med jordbær og dryss over kokosflak.