Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Hylleblomstfromasj med rabarbragelé

En silkemyk fromasj av hylleblomst og sitron er et herlig punktum. Den luftige fromasjen får følge av syrlig rabarbragelé.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Til 4 personer

Dette trenger du

Hylleblomstfromasj

  • 60 g eggeplommer
  • 75 g sukker
  • 1 økologisk sitron, skall
  • 90 g eggehviter
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ark gelatin
  • 1 dl konsentrert
  • hylleblomstsaft

Rabarbragelé

  • 2 ark gelatin
  • 2 dl rabarbrasaft
  • lys skogsyre til pynt

Slik gjør du

Hylleblomstfromasj

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker og revet sitronskal i en bollel.
  2. Pisk i ca. 5 min. med håndmikser.
  3. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle.
  4. Ha fløten i en tredje bolle, og pisk til krem.
  5. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 min.
  6. Varm opp hylleblomstsaften til den er fingervarm.
  7. Kryst ut vannet av gelatinen og smelt den på svak varme i hylleblomstsaften.
  8. Rør saften forsiktig inn i eggeplommene og rør deretter inn kremen og eggehvitene. Fordel fromasjen i glass, og dekk.