
Hylleblomstfromasj med rabarbragelé
En silkemyk fromasj av hylleblomst og sitron er et herlig punktum. Den luftige fromasjen får følge av syrlig rabarbragelé.
AvLone Kjær
Til 4 personer
Dette trenger du
Hylleblomstfromasj
- 60 g eggeplommer
- 75 g sukker
- 1 økologisk sitron, skall
- 90 g eggehviter
- 1 dl kremfløte
- 3 ark gelatin
- 1 dl konsentrert
- hylleblomstsaft
Rabarbragelé
- 2 ark gelatin
- 2 dl rabarbrasaft
- lys skogsyre til pynt
Slik gjør du
Hylleblomstfromasj
- Rør sammen eggeplommer, sukker og revet sitronskal i en bollel.
- Pisk i ca. 5 min. med håndmikser.
- Pisk eggehvitene stive i en annen bolle.
- Ha fløten i en tredje bolle, og pisk til krem.
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 min.
- Varm opp hylleblomstsaften til den er fingervarm.
- Kryst ut vannet av gelatinen og smelt den på svak varme i hylleblomstsaften.
- Rør saften forsiktig inn i eggeplommene og rør deretter inn kremen og eggehvitene. Fordel fromasjen i glass, og dekk.