© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Hylleblomstfromasj med rabarbragelé

En silkemyk fromasj av hylleblomst og sitron er et herlig punktum. Den luftige fromasjen får følge av syrlig rabarbragelé.

Til 4 personer

Dette trenger du

Hylleblomstfromasj

  • 60 g eggeplommer
  • 75 g sukker
  • 1 økologisk sitron, skall
  • 90 g eggehviter
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ark gelatin
  • 1 dl konsentrert
  • hylleblomstsaft

Rabarbragelé

  • 2 ark gelatin
  • 2 dl rabarbrasaft
  • lys skogsyre til pynt

Slik gjør du

Hylleblomstfromasj

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker og revet sitronskal i en bollel.
  2. Pisk i ca. 5 min. med håndmikser.
  3. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle.
  4. Ha fløten i en tredje bolle, og pisk til krem.
  5. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 min.
  6. Varm opp hylleblomstsaften til den er fingervarm.
  7. Kryst ut vannet av gelatinen og smelt den på svak varme i hylleblomstsaften.
  8. Rør saften forsiktig inn i eggeplommene og rør deretter inn kremen og eggehvitene. Fordel fromasjen i glass, og dekk.

Les også: