Dessert —
Hjemmelaget Toffifee
Myk karamell, crunchy hasselnøtter i en seng av Nutella, dekket med et tynt skall av mørk sjokolade – uimotståelig!
Tekst — Anders Karmark Pedersen
Hjemmelaget Toffifee
Til 4 personer
Dette trenger du:
Utstyr
- Sukkertermometer
Karamell
- 100 g smør
- 2 dl fløte
- 250 g sukker
- 1 dl lys sirup
- 1 ts. vaniljesukker
Fyll
- 50 g Nutella
- 40 stk. hasselnøtter
- 100 g mørk sjokolade
Slik gjør du det:
Karamell
- Smelt smøret i en gryte ved middels varme.
- Tilsett fløte, sukker, sirup og vaniljesukker. Kok det ved middels varme til massen er 124 grader. Bruk et sukkertermometer, da temperaturen er essensiell for at karmellen skal få den riktige konsistensen.
- Fordel den varme karamellen i en form, gjerne en silikonmatte, da det er lettere å jobbe med. Spesielt når de ferdige ”Toffifeene” skal ut av formen.
- Sett den varme karamellen på kjøl straks.
- La den avkjøle i ca. 20 min.
- Når du kan lage et hull i midten som ikke lukker seg sammen igjen, er de klare.
Fyll
- Fyll litt Nutella i karamellåpningen og deretter en hasselnøtt. La Nutellaen stivne på kjøl i ca. 10-15 min.
- Smelt mørk sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovnen.
- Dekk Nutella og nøtter med smeltet mørk sjokolade.
- Dryss også litt hakkede hasselnøtter på toppen, mens sjokoladen fortsatt er varm.
- Legg dem på kjøl til sjokoladen har satt seg.
- Server dine hjemmelagde ”Toffifee” ved romtemperatur, men oppbevar dem på kjøl.
Ps... Toffifee er glutenfritt!