Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Boller til det nye året

Ikke for store, ikke for små og med en skjønn konsistens. Med tre slags fyll kan de spises om morgenen, til lunsj og til middag. Og så er det en rigtig god ting med disse bollene: På grunn av en forstuet finger oppga jeg nemlig å forme dem runde og fine, men klappet deigen ut på bakepapir og skar den i biter med en kniv. Lettvint og godt.

NO_200608_christa_boller_full.jpg

© bo-bedre.no

Til 30-35 boller

Deig:

  • 25 g gjær
  • 1/2 liter lunkent vann
  • 2 ts honning
  • 100 g speltmel
  • 2 ts salt
  • 150 g durum hvetemel
  • ca. 450 g hvetemel

Fyll:

  • 40 g valnøttkjerner og 40 g rosiner
  • 60 g tørket blåbær
  • 6-8 hakkede soltørkede tomater og 10 finhakkede rosmarinnåler

Smuldre gjæren, rør den glatt med vann og honning, dryss halvparten av speltmelet over og la blandingen stå lunt i et kvarter.

Deretter tilsetter du resten av speltmelet, durummel og så mye hvetemel at du kan forme en sammenhengende deig. La den heve tildekket på et lunt sted i ca. 1 time.

Del den hevede deigen i tre deler som du elter med en forskjellig fyll. Ha litt olje på hendene, klapp hver deigporsjon til en firkantet flate og skjær den i biter med en kniv. Sett ovnen på 200°. Pensle ev. bollene med egg og stek dem i ca. 20 min.

Relaterte artikler