
Bløtkake
Lekker bløtkake med appelsin og sjokolade.
Av8-10 porsjoner
kremfløte 1-1½ l
vaniljestang ¼
sjokolade mørk 150 g
appelsinmarmelade
Kakefyll:
egg 1
sukker 2 ss
mel 2½ ts
melk 2½ dl
vaniljestang ¼
appelsin ½
Kakefyll:
Ha egg og sukker i en kjele. Pisk det godt sammen, før du pisker inn melet. Tilsett melken, og den delte
vaniljestangen. Kok opp under omrøring, og la det koke godt inn. Ta kjelen av platen, og avkjøl. Rør under avkjøling. Tilsett litt saft fra appelsinen, og rør rundt.
Pisk fløten til krem, og tilsett frøene fra vaniljestangen. Sett kremen til side. Hakk sjokoladen.
Legg sukkerbrødet sammen på følgende måte:
Nederste laget legges på et fat. Smør 1 cm tykt lag krem over, og dryss over sjokolade. Mellomste
bunn: Undersiden smøres med et tynt lag krem. Vend og legg kakebunnen på. Smør oversiden med
appelsinmarmelade. Øverste bunn: Undersiden smøres med et tynt lag krem. Vend og legg kakebunnen på. Trykk kakebunnen forsiktig sammen.
Pynt kakens topp og sider med krem. La bløtkaken stå i kjøleskapet et par timer før servering. Sikt kakao over like før kaken skal serveres.