Julens beste kake er laget med mascarpone og er litt lettere enn mange andre kaloribomber.
10 personer
Kakebunner
225 g smør
225 g lyst rørsukker
4 egg
225 g marsipan
75 g hvetemel
50 g syltet pomerans
50 g syltet sukat
50 g hvit sjokolade
revet skall av 1 økologisk appelsin
Mascarponekrem
500 g mascarpone
150 g melis
1 ts kardemomme
revet skall av 1 økologisk sitron
kakepynt, for eksempel sølvstøv og sølvkuler
litt finhakket syltet pomerans
Kakebunner
Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør i eggene, ett om gangen. Riv marsipanen grovt. Finhakk pomerans, sukat, sjokolade og appelsinskall. Vend marsipan, hvetemel, pomerans, sukat og sjokolade i røren. Fordel røren i 2 springformer à ca. 22 cm i diameter og stek ved 175 °C i ca. 35 minutter til bunnene er gylne. La bunnene avkjøles.
Mascarponekrem
Rør mascarpone med siktet melis, kardemomme og revet sitronskall. Kremen skal ikke piskes, bare røres sammen. Smør 1/3 av kremen på den ene bunnen og legg den andre over. Smør resten av kremen på toppen og sidene av kaken. Pynt kaken med sølvstøv, sølvkuler og finhakket syltet pomerans.
Oppbevar kaken i kjøleskapet.